Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 12:38 - Правото да изискваме
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 1562 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2009 13:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Помните ли изражението на нашия последен пръв държавен и партиен ръководител през далечната 1989, когато му съобщиха, че си е подал оставката? Силно се надявам да не изпаднем в подобно положение. Гласувах за ГЕРБ, виждам резултатите и ме хваща страх. Започвам да смятам и май пак не стигат за поне двукоалицинно управление. Ами ако пак е тройна коалиция "В името на България"? НЕ ИСКАМ! Тогава, както казваше Алф след тренировките по карате "Остава само болката!" :)
Сега сериозно, щастлив съм от това, че хората гласуваха. Тези които гласуваха бяха смелите, те поеха отговорността за бъдещето. Може да сме сгрешили! Нищо! Поне опитваме, борим се! Ние гласувахме, ние имаме правото да изискваме от нашите избранници да изпълнят обещанията си. И трябва да го правим. Ние им дадохме доверието си, подкрепата си, сега следва трудната част - да ги контролираме, да им покажем, че не сме безразлични към това, което правят. Ще им дадем аванс, или поне аз бих им дал, ще им простя някои грешки, ако признаят, че са сбъркали и обяснят защо са постъпили така, но никога няма да им простя ако ме излъжат. Всеки от нас отговорно е дал гласа си - имаме право да изискваме от тях.
А на тези, които не гласуваха ще кажа само едно - до избора на следващ парламент нямате право да се оплаквате. Тогава пак си помислете!



Гласувай:
0



1. krotalka - Стига, стига,
06.07.2009 14:54
за двойна коалиция! Трябват 126 места и те ги имат.
Но за другото си прав/а, много пъти оставахме с излъгани надежди...
Май е време, ако не опровергаят надеждите ни, да им поискаме ясна сметка. Време да се направи не по блогове и форуми а на площадите!
цитирай
2. vasmer - krotalka
06.07.2009 15:05
Въпрос на организация му е майката. И на правилната мотивация. Честно да ти кажа мен ме беше срам от последните митинги - то нямаше идея за какво се митингува - студенти, еколози, bgmamma и тинтири-минтири. Всеки който могъл се закачил. Не знам на колко си години, но ако помниш 1997 година. Знаеше се срещу какво се бориш, имаше организация и съответно хората излезнаха. Не че казвам, че трябва да излезем сега, но трябва да имаме готовност и трябва тези в парламента да го знаят.
Имаше в една книга много яка форма на протест. Нарежат се 400 души пред тоалетната и не дават на никой да припари :) Това пък е подход :)
цитирай
3. patilan - Za neglasuvashtite !
10.07.2009 11:26
http://www.youtube.com/watch?v=2syZ4YpRkrE
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 755769
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!