Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 14:52 - Трябва ли да се закрие ВСС или кога ще има правосъдие?
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 1509 Коментари: 1 Гласове:
0



За тези които не са запознати ВСС се превежда като Висш Съдебен Съвет. Не че от превода се разбира нещо, така че ще добавя информация директно свалена от сайта на ВСС.

Висшият съдебен съвет е постоянно действащ орган, който представлява съдебната власт и осигурява нейната независимост, определя състава и организацията на работа на съдебната власт и осъществява управление на дейността й без да засяга независимостта на нейните органи.

Просто и ясно. Какво излиза значи? Осигурявала независимостта на съдебната власт. Значи, ние си имаме цял държавен орган, който да пази така наречената независима съдебна власт от нас. Да не би случайно да и повлияем! Защото ако и повлияем, тя вече няма да е независима и ще бъде противоконституционно. 

А така като си имаме ВСС, ние ще се оплакваме, от ЕС ще ни пишат лоши доклади, обаче те са независими. Могат да си се прикриват, да си определят за съдия на годината позорни магистрати, които бавят дело за убийсво 5 години и накрая издават оправдателна присъда. И когато от Франция протестира, забележете Франция защитава наш, български, интерес, от ВСС казват "Аааа, ние сме независими!". Докога?

Мисля, че имаше една от бившите съветски републики, които направиха експеримента да закрият техния аналог на ВСС. И реформата в съдебната система там тръгна. Защото се потърси отговорност и започнаха наказанията. Не е ли време и ние да го направим?


Тагове:   съдебна власт,


Гласувай:
0



1. анонимен - gramoten
25.07.2009 11:51
Правилно! ВСС представлява "Гестапото"на съдебната власт. Може и без него, но ако питате магистрати и юристи и др. подобни - не може! Властта и превилегиите трябва да се пазят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 757020
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!