Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2009 14:35 - А уж нямаше да почиват!
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 2211 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 11.08.2009 14:45


Силно се радвам на факта, че българската журналистика, след като осигури доста добър първоначален медиен комфорт на управляващите, ги подхвана по подобаващ начин. И то за неща, които могат да се изпълняват сега и които тотално зависят от самите народни избранници.

Обещахте ни, че няма да почивате, а ще ковете закони!Защо ви трябваше да го правите? Още повече, при положение, че знете, че няма да го изпълните. Ние разбираме, че вие всички сте хора, нужна ви е почивка, но защо се продължава с този популистки модел на голи обещания, скатаване и след това обяснения, че видите ли, ние простите българи пак не сме разбрали :) 

Не съм сигурен дали този модел някога ще се промени. Сигурен съм за така наречените стари парламентаристи, закоравели и обръгнали в извъртания и манипулации. Някои от тях изобщо не се явяват на работа, та какво остава за това да ги спреш от отпуска. Ако не им дадат, ще си я вземат :)

Крадлив бесепар, мазен депесар и лъжливо син ли ще спазват принципи? Само Волен напоследък се държи много хрисимо, чак ме притеснява. Правя една политическа прогноза под черта, че Атака ще кандидатства за ЕНП след година-две. Има си някакъв план човека. За Яне няма да говоря - от кол и въже събрани, не се надявам някой от тях да ни храни :)

Апропо, сетих се за другаря Доган. Чудя се какъв ще е този парламентарен трик, който ще го вкара в пленарна зала? Направо тръпна в очакване. 

Има обаче и нещо притеснително. В голямата си част парламента е съставен от нови хора, които или много бързо изучиха мурафетите, или лидерите им просто си говорят, а те си правят каквото искат. И двата сценария миришат лошо. А сред общия смрад: кучето си лае, керванът си върви.

Дали не стана така, че пак ни изпързаляха? Вярно, признавам, министрите се захванаха на работа и нещо творят. За сега ще ги оставим няколко месеца да се ориентират в бакиите, да си поплачат какво лошо наследство са получили и да помислят дали могат да се справят.

Що се отнася до парламента .. пак ли ни излъгаха народе?



Гласувай:
3



1. анонимен - НЕ ВИЖДАМ КОЙ ПОЧИВА???
11.08.2009 15:19
Не виждам, някой да почива... ако сте се подвели по пост-а за Бойко.. 3 Август(Неделя) е миналата година, а не тази. Иначе за Леля Цецка, беше малко грубо наистина миналата седмица.. :)
цитирай
2. vasmer - 1.
11.08.2009 15:21
Ами не се вижда и да са на работа, щом за 10 дни са провели само едно заседание на КОМИСИЯ без решение :)
цитирай
3. анонимен - Диляна: Аз се притеснявам от друго...
12.08.2009 11:30
Явно с или без официална лятна отпуска, не се напъват много новите ни избранници. От 17 комисии, една е провела заседание. Това не е най-важното за мен. По-притеснителен ми се вижда фактът, че в сегашното положение в което се намира страната ни, на фона на световната финансова криза и всичките бакии оставени от предишния парламент, никой не се захваща сериозно с решаване на проблемите ни. Може просто да не съм достатъчно информирана. Но от това, което се отразява в медиите, виждам единствено продължение на предизборния фурор. Въпреки че, нападките вече са преминали в някакви разследващи действия, излизат наяве измами и злоупотреби, отново ставаме свидетели на до болка познатите ни предизборни събития: обвинение в злоупотреби и контрирането "просто думи във въздуха", наклеветени и обидени бивши служители на народа, точни цифри за в пъти завишени ремонти и покупки - от другата страна спокойни отпускари в Евксиноград. Как да се информирам върху какви мерки се работи в момента за преодоляване на кризата, гарантиране на доходите, социално осигурявне, справяне с безработицата, доверието на ЕС и т.н.? Има ли въобще план за действие, или обвиненията за сега са приоритет? Ако е приоритет не тъпчем ли на едно място, не е ли само прах в очите на хората за течаща дейност, поради липсата на оздравителна стратегия? Това ме води към следващ въпрос - Ако се окажа права донякъде в предишното изречение, ще има ли действащи наказания и присъди, или всичко това е просто необходима глътка въздух (печелене на време)? Трябва да се работи и в тази посока. Но според мен не трябва да е основно занимание в първите дни на новото управление и засега единствена обществено огласена дейност.
цитирай
4. vasmer - Диляна,
12.08.2009 11:50
Много хубаво си го написала. Има много за какво да се помисли. Казаха ни: "Гласувайте за нас! Имайте ни доверие!" Ние го направихме. И сега чакаме резултати. Да, ама резултатите са под формата на изнесено мръсно бельо, което така или иначе си го знаем.
Мен лично, както и теб виждам, повече ме вълнува какво ще се направи след като мина изборния фурор. За парламента съм почти сигурен - там ще са обичайните интриги от калпазани. Колкото и да не искам, признавам че Ахмед Доган е прав - нищо не зависи от Парламента. Зависи от изпълнителната власт. А там в момента има само предизборни упражнения, които започват да ми намирисват на оправдания. Дано да не съм прав!
цитирай
5. анонимен - Това, което трябва да научат
14.08.2009 17:34
новите управници е да уведомяват народа за действията си. Иначе на нас ни остават само предположения, съмнения, а оттам и слухове. А слуховете имат най-добрата почва при нашия манталитет.
цитирай
6. vasmer - harvi,
14.08.2009 17:41
Освен да ни уведомяват, следва да го правят на разбираме език, а не да изхождат от презумцията, че сме олигофрени и нищо не разбираме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753804
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!