Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 12:52 - Къде отиде независимостта на медиите?
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 2346 Коментари: 5 Гласове:
5



Каква е тази държава в която живеем? Ако някой още не е разбрал, комунизмът е жив! Или както се казаше в онзи виц: Ако преди 20 години имаше такава свобода на словото както сега, бай Тошо още щеше да е на власт.

Гледам вчера изборите. Няма да коментирам победата на Фандъкова. Получихме най-безличния и безсмислен кмет. Не че другите бяха стока! Както и да е! Сега основния мотив е, че победителите не ги съдят. Няма да съдя и аз, още повече при положение, че НЕ гласувах, абсолютно съзнателно на тези избори. Отказах да гласувам за предварително ясни избори за неподходящия играч.

Как бяха отразени изборите, обаче? Какво казаха социологическите агенции? Какво попитаха журналистите? Аз лично съм отвратен! Толкова бях отвратен, че чак се заслушах в Станишев. Тези, които ме познават, знаят, че това за мен е еквивалента на удрянето на дъното. А копаенето надолу е слушането на другаря Овчаров. И до там стигнах, че дори се съгласих за някои неща с него.

Не знам защо, но всички удобно, подвили опашка, подминаха факта, че гласуваха средно около 22 % от имащите право. И че умножени по, да кажем, 80-те процента на Фандъкова, това означава 17% подкрепа. Седемнадесет процента от софиянци подкрепят новия кмет! Всички подлизурковски медии се разсипаха да обясняват, че това била убедителна изборна победа, направо разгромяваща. Аз на това му викам пълен резил. 

Медите не бяха сами в това шоу. Активно им пригласяха и социлогическите агенции. Кошмар! Там пък вадиха цифри да покажат, че всъщност подкрепата била почти колкото за Борисов, ама без малко. Аз обаче си спомням за един други числа изнесени само преди няколко дни. Как със сигурност щели да излезнат да гласуват поне 45% от хората. След това, което гледах снощи, едва ли някой може да ме убеди в това, че агенциите са независими и че знаят какво предвиждат. Платени клакьори (презрително)!

Така или иначе, това си е техния бизнес модел. Навеждат се и извършват определени дейности за пари. Медиите обаче повтарят статистиките на агенциите. Значи, нямаме и качествена журналистика и независими медии, които могат да попитат, как така при НАЦИОНАЛНА подкрепа за ГЕРБ от порядъка на 73% (пак според същите агнеции), излизат да гласуват средно под 20% за цялата страна? Ще попитат, ама ще им размахат пръста. Така, волно или неволно те стават проводници на платените клакьори и повтарят само думите на Борисов, че хората били уморени от избори. Вождът се изказа и всички изписаха тонове мастило да отразят думите му!

Мисля си дали пък всичко не е режисирано? И ако е така, от кого? Борисов няма капацитета за подобни манипулации, или има? Прилагането на полицейската подготовка в страна с неориентирани елементи твори чудеса. Но въпреки това, тук не става въпрос за евтини полицейски хватки, а за цялостна концепция. Интересно беше как иначе напетият ни премиер бързо сви знамената, когато много се отпусна на тема импийчмънт на президента. Някой му дръпна каиша. Но това е друг разговор.

Аз се чудя къде отиде умерената критика? Защо в момента не може да се чуе дори бегъл намек за несъгласие със светостта на Бойко Борисов, да се свети името му!? Какво, по дяволите, става? Нещо май се върнах много години назад.

За да не бъда голословен, аз ще задам няколко въпроса, които медиите незнайно защо не зададоха:

- Защо гласуваха толкова малко хора за партията, която според проуванията имала уж 73% подкрепа?

- Защо Борисов върти един и същи хора по различни постове? Май листата с експертите излезна много къса?

- Има ли реално партия ГЕРБ или има един Борисов и някакви хора около него? Има Бойко - има партия, няма Бойко - няма партия?

- Защо Данчето (както каза Цецо (Цветанов)) много избягваше въпросите за контролва върху нея от страна на Борисов и за ревизиите на предишния кмет?

- Защо цялата капмания на ГЕРБ беше под надслов "Мен ме подкрепя Борисов?"

- Защо никой не изкритикува Фандъкова за малоумното и изказване, че видяла в Брюксел, че тротоарите били скосени, за да могат колите да влизат в парка и искала да го въведе в София? Тя в коя София живее?

и т.н. и т.н. ....

И за да не излезе толкова критикарски постинга искам да дам няколко съвета на г-н Борисов, за да не се излага повече. Наистина повечето хора са добронамерени към него, аз лично съм добронамерен към него, но ми писна, а той бърка добронамереността с безусловната подкрепа. В този дух препоръките ми са:

- Г-н Борисов, писна ми от харизнамата ви. Явно я имате доста щом няколко месеца след началото на кабинета само за вас се пише, но на мен лично вече ми дойде повечко. Хайде, по-малко медийни изяви и ПиАр и малко повечко работа!

- Стига с тоя Станишев и тия кражби. Ако ще ги вкарвате в затвора, направете го, тогава се хвалете! Но вече сериозно замирисва на отклоняване на вниманието. Всички искаме да излезнат далаверите, но за да се хвалите трябва да ги докажете пред съда. Иначе олеквате. А такъв олекнал премиер не ни трябва!

- Не знам как ще го направите, но по възможност отклонете вниманието от себе си и дайте свобода на екпертите си! Аналогията с телефона с копчетата е много удачна, но е и силно порочна. Ще дойде време и хората ще осъзнаят, че държавата се крепи на един човек, който макар и Супер Бойко, не може да се справи с тази задача.

- Увеличете си списъка с експерите! В България има много кадърни и достойни хора, които обаче искат да са просто експерти, а не да се прекланят пред короната. Опитайте се да ги привлечете. За целта обаче трябва да покажете, че ГЕРБ е пратия. Партия с бъдеще, с вас или без вас. За момента ГЕРБ изглежда повече като социален експеримент. Щом нямате кадри и въртите един и и същи муцуни по върховете, представям си какво е по низините. Преполагам че знаете, че държавата се управлява не от министрите, а от директорите на дирекции в министерствата. Ако те не са екперти от вашия кабинет, не знам каква реформа ще направите! Просто ще се вдигне пушилка и Станишев с право ще гледа и само ще се подсмихва.

Това са само част от въпросите и само част от препоръките. Добронамерени са. Всички искаме да успеете, аз искам да успеете. По начина по който вървита, обаче, ще се провалите! Така че, сиренето е във вас, ножа е във вас!

Подпис: Един на който му е писнало от шоу и иска дейстия и резултати!



Тагове:   независимост,   медии,


Гласувай:
5



1. vasmer - Това беше ясно ...
16.11.2009 15:43
Това беше ясно още преди години, когато му изгряваше звездата и се пръскаха милиони за реклама ... които идваха от кой знае къде. Скоро ще видим като поискат сметката ...
цитирай
2. galindg - Неприятно, но факт!
16.11.2009 16:25
За съжаление много точно е описана ситуацията в България и как медиите я отразяват.
Че вече "свободните" медии са подвластни на мафиотизираните олигархични структури, НЯМА никакво съмнение.

Все повече картинката започна да почернява за всички в България, не само за медиите.

А светлинката в тунела нещо избледня...

Времето за решителни действия настъпи!

БАЧКАЙ бате Бойко, стига с тия пиар акции!!!
Иначе ще се окажеш поредния ЛЪЖЕЦ и ИЗМАМНИК за българите!
цитирай
3. vasmer - Надявам се!
16.11.2009 16:36
Без да бъда прекален оптимист и наивник се надявам нещо да се промени, да се отпуши поне в някаква посока, да се види, че на ръководни места има умни и отговорни хора, които работят за промяната. И че промяната се случва. До сега това го нямаше.
Не искам ББ да се окаже поредния лъжец и измамник. Задавам си въпроса - след него накъде? Волен Сидеров? РЗС? Плашещо е!
цитирай
4. 300diavoli - Малко със закъснение, да се изкажа и аз
26.11.2009 14:33
Прав сте и за медиите и за социологическите агенции. изчисленията ви са приблизителни, а най-точните, до които аз се добрах са - гласували за Й. Фандъкова около 120 хиляди души, което прави 12 % от имащите право на глас в София. Е, това победа ли е?
И понеже съм пристрастна като издател на "неофициална медия" ще си послужа с цитат от наш материал по повод липсата на кадри в ГЕРБ

"Казвах му аз на Бойко, че по-добре да ме остави в Образованието, но той - не, та не! Вика „Цецка ли да изтегля от парламента?" То, вярно, ако изтегли Цецка, ще трябва да сложи Искрето на нейно място, пък ако я сложи... нищо лошо не искам да кажа... но някой от заместниците на парламента ще остане без стол."
Целият материал можете да прочетете на този линк, стига да ви е интересно.

http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=2&V92a2b5cb=1953
цитирай
5. vasmer - 300diavoli,
26.11.2009 14:52
Много забавно четиво .. и подозирам доста вярно :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753579
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!