Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 14:56 - Искам да чистя снега в София!!!
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 5367 Коментари: 13 Гласове:
3

Последна промяна: 10.06.2011 09:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ама, много искам!!! На тези, които ми помогнат да се вредя в общината, обещавам по едно кръгче с Майбах-а след година :)

Навремето един небезизвестен литературен герой беше възкликнал "Дайте ми солунската митница, пък тогава елате да хортувате с мене!". Подобно на този герой и аз казвам - дайте ми на мен почистването на снега в София, пък тогава ме гледайте как ще си карам Майбах-а!

Няма да пиша за безумията на вчерашния ден в "изчистена" от снега София. Няма да пиша и за наглостта на общинарите да ни убеждават, че всичко е наред и проходимостта "е при зимни условия". Ако говорим за хижа в планината бих приел подобна формулировка, но ако говорим за център на столица на европейска държава, ми е малко некомфортно да слушам подобни излияния. Сигурен съм че много се е написало по въпроса, така, че няма да повтарям, въпреки че твърдо давам гласа във всенародното възмущение от наглата безочливост. Ще пиша за нещо друго. За далаверата.

Значи, какво се получава? Подписваш договор с общината за изпълнение на някаква услуга - в случая почистване на снега. Идват снежните месеци и ударно ни изненадват с "гигантски преспи" от 5 до 10 сантиметра сняг. Ти съответно не правиш нищо по въпроса, освен някаква минимална активност на стойност не повече от 5% от договора. Общината съответно те глобява с 50%. Прибираш чисто 45%. Яко а?! Айде сега да сметнем, колко са тези 45% от милионите, които се хвърлят за тази дейност и ще видите защо когато стане въпрос за почистване се стреля, защо не се допускат качествени фирми и защо разни вълци, котараци и други животински обекти карат извънземни коли и летящи чинии. 

Има ли спасение от тази напаст? Силно се съмнявам. Това не го измисли Фандъкова. Моделът го видяхме и с Цариградско шосе, по което доволно се тръскаме. Не знам в крайна сметка дали глобиха изпълнителя, но дори и с глобата си бяха на чиста далавера да покрият с асфалт нещо, което и без това нямаше толкова спешна нужда от ремонт. 

Могат да се дадат още много примери от Софиянски, чак до сега. И ще продължаваме да виждаме подобни примери още много години. И има само един виновник - корпумпирана община и корумпиран Общински съвет. Защото няма смисъл да се лъжем - не всичко е в ръцете на кмета. И ако ББ държеше изкъсо Общинския съвет, другарката Фандъкова може само да констатира.
 
Мен лично ме е срам. Защо, обаче, кмет и община не ги е срам, не знам. Абе, хора, правете си далаверите, но свършете нещо и за нас! Намалете комисионните. По времето на Костов бяха 10%. По времето на Станишев стигаха до 40%. Вие какво сега, рекорди ли ще подобрявате? Опитайте да направите така, че да ви запомним с добро, а не да ви изпращаме, както се казва в македонския край "със ситни камъни"!

Публичен профил на vasmer, категория Личен блог

Ако желаете да създадете уникално местенце за събиране и споделяне на знание, регистриайте се тук! Стига вече социални мрежи! баластра-та е за лични неща!


Тагове:   далавера,


Гласувай:
3



1. krizata - И този път си страхотен, но ми се с...
06.01.2010 15:11
И този път си страхотен, но ми се струва, че думите ти ще останат като в приказката за Керванът и камилите, които си вървeли, вървeли...
цитирай
2. vasmer - Благодаря! :)
06.01.2010 15:17
Чудя се можем ли да направим нещо като общество, като граждани? Някакъ вид гражданско неподчинение, по някакъв начин да притиснем общината да си свърши работата. Хрумва ми например масово отказване на ходене на работа в такива дни съгласувано с работодателите, като работодателите изпращат в общината разходите си и настояват за компенсации. И всички стоим пред общината докато общината не изплати тези разходи. Или нещо подобно. То вече не се трае. Ако някой има оригинални идеи, да споделя и да се организираме. Крайно време е да покажем, че ни има!
цитирай
3. анонимен - имам надежда за тоя блог. След като Игнатов стана министър
06.01.2010 15:34
и СОС може да се пораздвижи, че там е ужасно място
отново браво за поста - "И има само един виновник - корпумпирана община и корумпиран Общински съвет".
абсолютно вярно - за СОС трябва да се пише всяка минута. Явно там отдавна са забравили, че в София живеят ХОРА.
та да видим сметката от снегопочистването и все някакви обяснения трябва да има - кой какво за колко е подписвал...и все някаква реакция след вчера
няма вечно да се движим назад във времето я
Сн С
цитирай
4. damnation - В десятката !
06.01.2010 15:58
В десятката !
цитирай
5. rat - Еми започвай. Отивай да си вземеш ...
06.01.2010 16:29
Еми започвай. Отивай да си вземеш лопата от МЕТРО. Там са на добра цена.
цитирай
6. vasmer - rat,
06.01.2010 16:35
Аз вчера почистих пред блока, почистих тротоара, който не е пред блока, трябваше обаче да ходя на работа и не можах да мина на Московска 33. После гледайки новините ме хвана срам. Никой не беше почистил пред общината - горката ни кметица. Но за другия път ще знам - пъров пред общината, след това пред блока.
Вече знам и по-лошите булеварди, по-стръмничките, видя ли снежец, се зареждам с лопатата още през нощта. Какво още да направя? Аааа, най-важното - щом сме го докарали до тук, ще спра да си плащам общинските данъци :)
цитирай
7. rat - Аз вчера почистих пред блока, по...
06.01.2010 16:49
vasmer написа:
Аз вчера почистих пред блока, почистих тротоара, който не е пред блока, трябваше обаче да ходя на работа и не можах да мина на Московска 33. После гледайки новините ме хвана срам. Никой не беше почистил пред общината - горката ни кметица. Но за другия път ще знам - пъров пред общината, след това пред блока.
Вече знам и по-лошите булеварди, по-стръмничките, видя ли снежец, се зареждам с лопатата още през нощта. Какво още да направя? Аааа, най-важното - щом сме го докарали до тук, ще спра да си плащам общинските данъци :)

Защо да харчат пари хората, като имаме НИМХ при БАН. Казали са им, че снега ще се стопи след ден два и те са решили да пестят.
цитирай
8. vasmer - rat,
06.01.2010 17:15
Затова няма никога да закрият БАН :)
цитирай
9. desozz - Май ще си останете с /Съжалявам, че ...
06.01.2010 17:38
Май ще си останете с /Съжалявам, че нямам камъни с които да ви изпратя.Май,че трябват по големи от ситни. Ха със здраве столичани.И при нас е така като падне сняг което е рядкост в Бургас.И ние сме на подобен хал в Меден рудник.Ама си избрахмекмет на място и макар от ГЕРБ си вярши работата като хората в европа . Да ни е жив и здрав!!!!!
цитирай
10. vasmer - desozz,
06.01.2010 18:09
От това, което чета по медиите за вашия кмет мога само да кажа само "Браво"!!!! Дано и столичани скоро да имат такъв!
цитирай
11. анонимен - rat, купих си лопата, не от Метро
06.01.2010 19:10
и ще отида с лопатата в СОС да поискам обяснение какво означава "отрязване парите на почистващите фирми...- за декември фирмите получиха общо 1,5 млн. лв. САМО и 410 000 лева за вчера".
Колко е отчетеното почистено количество и каква е единичната цена?
това колко МИНИМАЛНИ работни заплати са?!

и понеже вчера цар Борис III не се чистеше да ми върнат от таксата смет

и защо такса смет е обвързна с данъчната оценка на имот?

Сн С
ps БАН се е самозакрил..и там нищо стойностно не се работи..само се отчита
цитирай
12. kostadin - Какви хора сте ?завистници!Първа ...
07.01.2010 10:28
Какви хора сте ?завистници!Първа радост е за мене да им се радвам на всичките хубостници ,пакостници разпарцальосващи милата ни татковина пред очите на силната ни държавна васт и още по-силната ни полицейска армия
цитирай
13. vasmer - kostadin,
07.01.2010 11:05
Охооо, в този аспект колко радости излизат :) И колко още ще излизат :)
Ще се присъединя към коментара на един бургазлия за техния кмет. Искам и аз такъв за София. Човека разгони циганския катун, бутна незаконните постройки там в някаква забранена местност, даже май се справи и с кучетата (за последното не съм сигурен). Нашата Фиданка Фандъкова не ги може тези неща. Едиснтвеното ми успокоение е, че е за малко. Обаче после кой да изберем? Целия СОС е на ГЕРБ, което значи, че далаверата е на партийно ниво. Ако махнем ГЕРБ, обаче, кой ще изберем? Въпроси, въпроси ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753766
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!