Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2010 16:44 - Предложение: Как да се справим с мърляви чиновници
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 2322 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 06.07.2010 16:46


След като вчера чух поредната потресаваща история за чичко катаджия и невинно ожулване на малко фиатче от голямо BMW, с подобаващо продължение и полицейка наглост, мисля да препоръчам един метод за окончателно справяне с тази наша ганьовска простотия. И тъй като сме нация техническа, можем просто да използваме модерните технологии. 

Представете си, че отивате в общината и искате да си свършите някаква работа, но срещата поредната кисела лелка-зелка, недоволна като мечка събудена принудително от зимен сън. Та, приближавате се вие и кротко си казвате молбата. И какво получавате? Урагана Алекс пасти да яде. Не си свършил това, не си направил онова, не си платил трето, и изобщо, защо ме занимаваш с глупости, я иди на 4-я етаж при Пена, тя ще види какво може да се направи по  въпроса. И вие какво да направите - право при леля Пена с едно торбе прах за пране. Всичко е чисто, няма корпуция, закона не забранява натуралната размяна - услуга срещу продукт.

Представете си сега същата ситуация, но вече записана (звук или видео) с вашия мобилен телефон. И след като приключи разговора, просто бегло можете да споменете, че всичко е записано и веднага ще бъде изтипосано в Интернет. Голяма суетня ще падне :)

Мисля си следното: може да се изпозлва YouTube и да се качват видео и звук, като се слага префикс на всеки запис, например БГЧиновници_Град_Структура_ИмеНаЧиновника_хххххх, така, че всеки да може да влезе и с едно просто търсене на "БГЧиновници" да открие всички знайни и незнайни чичковци и лелки, които по цял ден топлят столовете и са страхотни в прехвърлянето на работата на някой друг. 

Аз мисля, че това ще подейства. Дори съм склонен да участвам в правененето на специализиран сайт за подобни чиновнически тъпотии, които всеки път ни вгорчават живота. Все пак, ако искаме да се оправи държавата, все от някъде трябва да почнем. А това ми се струва добър старт.

Така, че ако мислите като мен, нека кампанията да започне! Копирайте или дайте линк към тази статия навсякъде където можете. Нека да започнем да морим чиновниците, стига са ни морили те нас!

---------------------------------------------------------
www.balastra.com - Пероснализирани онлайн отметки и любими интернет линкове! За всички вас, от мен! :)





Тагове:   чиновници,


Гласувай:
4



1. анонимен - Искрено съжалявам, че при подобно ...
07.07.2010 20:47
Искрено съжалявам, че при подобно изживяване с група държавни чиновници не си послужих с подобно СРС. След събитието реших да потърся правата си, но естествено, че излязоха "бистра вода ненапита". Най беше смешен отговора, даден ми от инспектората на въпросната административна структура: "Виждате ли, направихме проверка по Вашия случай и НАИСТИНА открихме нарушение на закона, но ...". Т. е. нарушението на закона, за институцията, създадена да контролира спазването му не беше достатъчен повод за отмяна на административния акт, от действието на който бях потърпевша.
цитирай
2. vasmer - Може и да гледам малко идеалистично но ...
07.07.2010 22:38
наитина мисля, че подобен подход ще реши проблема. В момента те се мислят за недосегаеми. Просто ще им покажем, че не са такива. Интересно ми е да чуя и мнението на юрист, за да знаем до колко после такива СРС-та могат да се ползват при жалби и т.н.
цитирай
3. анонимен - Alex --> Vasmer
02.08.2010 14:36
Ами те такива неща вече се използват. Нали помниш оня полицй дето викаше на някакво момче в полицията да мълчи, че щал да го смърли. Нали го бяха записали с GSM и видеото го има в Youtube мисля. Показаха го и по телевизията даже. Така че метода е известен.
Аз онзи ден бях в общината и някакви се блъскат там за новите документи, хаоса пълен, а един полицай се скрил като мишок в другия коридор и с прави на гръмнат. Една дама му вика "Г-н полицай елате и въдворете ред. А той и вика "Оправяйте се сами!". "Ама как да се оправяме вие нали за това сте тук?". Отговорът беше: "Като не ти харесва излез навън!". Аз и казах "Я го снимай тоя с джиесема и го публикувай в Интернет, да видим следващия път дали ще е токова наперен!". Та идеята е много хубава и мисля че ще работи.
цитирай
4. vasmer - Alex,
02.08.2010 14:56
Надявам се че ще работи. Ама как да направим така, че повече хора да ползват метода? :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753662
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!