Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 10:38 - Ех, любимо МВР, ех, любима Прокуратура (едно истинско постановление)
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 3737 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 29.07.2010 10:45


Чудя се да плача ли или да се смея. Ще оставя на вас да решите, след като прочетете едно истинско постановление за прекратяване на производство. Лично на мен ми изникнаха много въпроси след като го видях, както и ми се изясниха много неща. Стана ми ясно и защо все още се разхождат боклуци по улицата и защо ще продължават да се разхождат. Стана ми ясно, че или в Прокуратурата ги мързи, или са толкова прости, че всеки циганин може да ги излъже. Стана ми ясно, че МВР са мърлячи. Стана ми ясно, че никой не иска да върши работа и не се наказват мърлячите. И така нататък. Но, да оставим документа да говори сам за себе си. За по-добра видимост, кликайте върху документа, той се отваря в нова страница и се чете нормално.

image

image

  ------------------------------------------------- Работите ли на повече от един компютър?
Ползвате ли често публични компютри?
Ходите ли често в командировка с различен лаптоп?
Имате ли на всеки компютър, във всеки браузър, запазени отметки, които никога не са там където ви трябват? 
Ако е така 
www.balastra.com е точно за вас. Персонализиран сайт, в който можете да съхранявате онлай вашите любими интернет линкове или отметки (bookmarks). Опитайте, може да ви хареса!


Тагове:   МВР,


Гласувай:
1



1. elensia - Нямам думи
29.07.2010 14:28
бих казала, че е тъжно, защото сте прав, че престъпниците могат да си правят каквото си искат.
цитирай
2. vasmer - elensia,
29.07.2010 15:17
За съжаление няма как да получи публичност. Интересно ми е как биха се оправдали тази прокурорка и онези полицаи, които не са си свършили работата.
За нас всички остава надеждата, че нещо ще се промени ... въпреки, че все повече оставам песимист.
цитирай
3. elensia - Защо не може да получи публичност?
29.07.2010 15:46
Защо? Аз също пазя едно подобно, което казва че кражба не е имало по повод открадната чанта с доументи на мъжа ми ;)
Аз мисля че точно такива абсурди трябва да получават публичност, защото иначе няма как да се коригира нещо.
цитирай
4. vasmer - elensia,
29.07.2010 15:52
Сигурно мъжът ти е бил виновен, че не е бил достатъчно отговорен да си опази документите и не ги е закопчал с белезници към ръката си? :)
То не е смешно де, тъжно е!
цитирай
5. elensia - Тъжно е да
29.07.2010 15:58
Защо трябваше да се намеси Франция за да има въобще осъдени ...
Но както казват, надеждата е последното, което умира у човека. Въпреки че това "продължаване на издирването" едва ли ще е успешно. Наистина не знам как да те ободря, защото от 10 години имам нещастието да наблюдавам нашата съдебна система и знам за какво става дума. Успех все пак :)
цитирай
6. proximus - vasmer, по същество едва ли някой е ...
30.07.2010 14:54
vasmer, по същество едва ли някой е очаквал непълнолетните извършителите да ги пратят в ТВУ или както там ги наказват. Може би даже и жертвата не би ги тикнала там.
Откаченото е че за такова банално престъплени,е правораздавателната система й отнема 5 години за да се произнесе. И още по смотаното е аргументите, с което се взима крайното решение. И за какъв чеп да плащаш после данъци? Защо да подържаш тази тъпунгерска система ? И за къв *** ти е да стоиш тук ?
цитирай
7. vasmer - proximus,
30.07.2010 15:26
От доста време си задавам този въпрос - за какво да стоя тук? И за момента може би е само заради някакво родолюбие. Хресвам държавата, харесвам и голяма част от хората, въпреки, че като маса сме мухъли. не харесвам начина по който се стопанисва тази наши дръжава ... и се чудя как мога да променя нещата. До сега не съм наерил начина.
Много хора ме обвиняват, че пиша само за грозните неща в блога. Ами да, така е, не искам да си заравям главата в пясъка и да се правя, че тези неща не съществуват. Искам да намеря начина да се боря с тях. Това ми е основното послание. За съжаление малко го разбират.
цитирай
8. proximus - Аз да ти кажа, дори и хората почвам да ...
30.07.2010 16:36
Аз да ти кажа, дори и хората почвам да не ги харесвам. Средата, приятелите си - да. Но момента в който излезеш от тази общност, огледаш се и виждаш как простотията у хората, безотговорността, свръх материализма и силата взима връх в поведението на обществото. И тогава се усещаш че държавниците толерират едно такова чалгарско повдение, защото е по-лесно да лъжеш нация от прости бачкери, проститутки(ако не по работа, то по душа) и далавераджии от колкото от мислещи хора...
И няма оправия vasmer, тъй ще е тя. Според някои трябва да дойде желязната ръка, която да разтрелва на площада душманите на народа... И това няма да помогне. Преди 60г. не е помогнало, няма да помогне и сега.
цитирай
9. vasmer - proximus,
30.07.2010 17:05
Поне тук сме на едно мнение за желязната ръка - аз също мисля, че няма да помогнат нито разстрели, нито други подобни похвати. За съжаление сме ганьовци. Добре де, ама какво да правим? Аз имам добра специализация, няма да умра от глад в чужбина. Да, ама там вече съм бил - там проблемите са други. Ако тук проблемите са простотията и чалгарията, там проблем ставаш самия ти - или потъпкваш това, което си и ставаш като тях или се тормозиш цял живот и накрая си докарваш рак. Поне моето наблюдение е такова, след двегодишен престой там. Къде е истината тогава?
цитирай
10. birishka - ха, не знаех, че тази история има ...
02.08.2010 18:03
ха, не знаех, че тази история има такъв край. понеже наблюдавах развитието й от начало обаче, никак не се изненадах на това, което току-що прочетох.
не искам да звуча твърде злобно, но всички случаи на кражби, за които знам, са приключвали така- неразрешени поради ред неграмотни причини. а едновременно с това срещам информация, че затворите били претъпкани...интересно ми е за какво престъпление осъждат, защото явно кражбите са недоказуеми и престъпниците са ловки 11 годишни фантоми без отпечатъци?
цитирай
11. анонимен - Къде всъщност е проблема?
08.08.2010 15:52
Една много интересна статия по темата за убийството на Галев, която всъщност анализира проблемите в комуникацията между съд, полиция и прокуратура:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/08/06/943602_dve_paralelni_vseleni/?sp=0#storystart

Verena
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753628
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!