Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 10:55 - Политическа демагогия и хахавелщина
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 3875 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 02.09.2010 10:55


Вчера гледах интервюто на Бойко Борисов пред БТВ. И избухнах. Избухнах като свръхнова в една далечна, далечна галактика, избухнах като червен компромат в държавна телевизия.

Не знам за вас, но на мен започна много да ми писва от това полицайче. Щял да даде на прокуратурата далаверите на болниците. Хубаво, нека ги дава! А след това?

Как ще се решава въпросът със здравеопазването? - Имало специалисти. Ние ги видяхме неговите специлисти (основателно наречени олигофрени от техен колега), виждаме и икономическото му чудо (дето не е нито за гледане, нито за слушане). И какво ни остава - зрелищата (хляб няма на дневен ред).

Какво спечелихме като народ от действията на Бойко и полицията по отношение на корупцията на високите етажи ми е много трудно да кажа. Всъщност е лесно - нито има осъдени, нито ще има, но пък е удобно за замазване на очи и скриване на проблеми. Щял да ги дава на прокуратурата, щял да покаже на целокупния български народ къде са далверите и как са източени парите. Добре, хубаво. Сигурно има и такива случаи. Но това мен не ме топли, когато трябва да ползвам така наречената здравна помощ в България.

Лично за мен изводът е ясен - Бойко още си пее песента за лошото наследство и хабер си няма какво да прави. Въпреки, че той лично може би е добронамерен, се е обградил с гъзолизци и некадърници, за което сам си е виновен, след като избира хората си чрез службите за сигурност. Типично полицейско тъпоумие.

От другата страна съсел Станишев щял да иска вот на недоверие на правителството. Явно здраво е слънчасал в жегите. Или просто иска да покаже, че е жив, което си е чиста спекулация. Всички без него знаят, че той е политически мъртъв. Остана само хора на софийските девойки (които отдавна вече не са девойки), които го крепят, ама и те вече се колебаят. 

Волен пък щял да става партизанин, Мартин му пожелава успех, Искрето пак е пропуснала фитенса. Добре дошли в новия политически сезон! Който няма да се различава от стария - явно още много ще слушаме за триглави лами и юначен Бойко, размахващ папки за прокуратурата.

За да не бъда само гол критикар ще кажа и едно лекарство - незабавно да се махнат Дянков и Трайков. Знам че щатската директива е да вземем заем от Световната банка догодина, ама аз лично не искам заем с 15% преференциална лихва. Не искам да избирам между заем от Световната банка и препоръките на МВФ за вдигане на данъците. А това ни очаква. И тъй като Бойко е пич - той няма да вдигне данъците, няма да намали пенсиите, а ще вземе заема.

Всички ще са доволни - хората (тъй като не разбират), Световната банка (тъй като тя си е търговска лапаческа структура), Бойко (че е "удържал положението"), Дянков (че е спасил икономиката). Само следващото правителство няма да е доволно, защото ще трябва да мисли как да върне заема. А и тогава Бойко ще размахва пръст от синия екран и ще разказва приказки за лека нощ, как той, видите ли, успял да съхрани България, а тези след него веднага разсипали всичко. Иначе казано - политическа демагогия.

А Бойко, така и така трябва да прави смени, може да махне и приятелчето си Божидарчо. А може направо да вземе да закрие това министерство, за да не се налага да обяснява защо маха един откровен нагаждач.

В тази цялата бъркотия единстввено ДСБ и Костов се държат сравнително адекватно. Показват грешките, предупреждават, но все пак подкрепят. За мен това е най-достойното поведение за момента. Всичко друго са изцепки, които ще ни закопаят още по-дълбоко. Можете ли да си представите - Костов - човекът който разпродаде България има най-адекватното политическо поведение и знания. Какво беше казал Моканина: "Боже, колко мъка има по този свят!".

За съжалание, в момента, това правителство няма алтернатива - веднъж по политически причини, веднъж поради естеството на икономическата ситуация. На това правителство са му необходими експерти. От към тях е силно закъсало. Тези събрани от кол и въже "кадри" могат само да кадруват, но не и да правят нещо смислено. Именно поради тази причина неофициалната оцекна на бизнеса е: "Тези са по-зле и от Станишев и Доган!".

И така, още веднъж, добре дошли в новия политически сезон, или както е писало на цирка преди много години: "20 години социалистическа власт - 20 години цирк" :)

------------------------------------------------- www.balastra.com - вашите любими интернет линкове - вече онлайн и достъпни отвсякъде!



Гласувай:
4



1. liliyanaandreeva - Перестройката започна с далавери в болниците
02.09.2010 11:08
Имаме нова Конституция и нови закони.
И пак разследват далавери в болниците.

Значи , че на законниците са им болни главите на главатарите.
цитирай
2. andrei - Не е ли по-добре,Главанака,който ти толкова учтиво наричаш Бойко,
02.09.2010 11:22
да се разкара с цялата си пасмина?
цитирай
3. vasmer - Честно казано,
02.09.2010 11:34
Ако не беше толкова критично икономическото положение, щях напълно да споделям мнението, че Бойко и пасмината му трябва да си ходят. Проблемът е, че това автоматично ще означава тотално затъване в кризата. Трябва да се покажат признаци на стабилизиране и чак след това да се мисли за политическите глупости. Говоря обче за истинска икономическа стабилизация, а не за такава докладвана от Статистиката и от девическите мечти на Дянков.
цитирай
4. анонимен - димов
02.09.2010 16:48
Уважаеми Васмер, хубави неща си написал и разбира се верни !Признаци на стабилизиране,един господ знае кога ще настъпят. А с тези некадърници в момента те ще настъпят ,незнайно кога. Те трябва да си ходят незабавно,за да не оакат обстановката тотално . Решението е да се сформира и заработи експертно правителство,съставно от умни и способни хора ! Явно всички излюпени досега партии /от 20 години насам/ са чиста проба комунисти-социалисти,мимикрия на БКП/БСП/. С такива хора няма да се оправим никога. Сегашните тъпанари ,изпоуволниха много народ на държавни служби и назначиха техни хора некадърници и блюдолизци,Примери много: 14 директори на териториални дирекции на Български пощи,Директори на спортния тотализатор ,на НОИ идр. Б.Б се изправи и в цял ръст заяви че политическа чистка нямало ! По некадърни министри и правителство сме нямали до сега. Така че метлата е най доброто спасение. На народа взе да му писва от оправдания с предни правителства и обещания за "светлото бъдеще"
цитирай
5. proximus - vasmer, бат ББ (както е широкоиз...
06.09.2010 13:16
vasmer,
бат ББ (както е широкоизвестен сред населението) управлява БГ, така както е управлявал Сф - с много думи, хъс и мускули, добри намерения и малко акъл. Истината за мен е ,че той е и продължава да бъде един егоцентричен МВР-джия, искащ да види себе си като новия Стамболов. Но забит в собственото си самолюбие и стараещ се да не загуби народната любов на всяка цена, се заобикаля с гъзолизци. Резултата е че той лично и персонално спъва всеки плах напън за реформи от страна на министрите си, в името на процентите.
А иначе и няколко добри неща :

- множеството акции, било то и показни и неиздържани пред съда, разтурват едни добре сработили криминални структури, обвързани с дъжавата. Ще трябва време за да възникнат нови.
- някак си, европейските институции отдават повечко доверие и евро пари на правителството. Не че с нещо са заслужени, но то е по-скоро опит да "подамажат" колелата на новото правителство по време на криза.
- Форсиране на някои забавени във времето инфраструктурни проекти.
- Опити за разобличаване на огромното окриване на данъци в някои сектори.

Като провали мога да набележа :
- Стопиране на здравна реформа. Неадекватни опити за административна реформа (дай да режем по 1/3 на всякъде и да си гледаме кефа !). Не възможност и незнание как да се проведе съдебна такава.
- Провала с избора на Р.Желева за еврокомисар, лиши правитеството от К. Георгиева като резервен вариант на настоящия фин. министър.
- За сега най-доброто нещо е че онзи лайнян нефтопровод може би няма да го бъде. За сега. Има и едни 380 млн. долара за ректор които трябва да се платят на есен, но от кого и за какво ? Правителството е безпомощно пред цената на газа.
- Продължава да се отделя основно внимание на проблемите на София и няколко други големи града. Земеделието и селските райони продължават да са непрестижна тема. А там има мн потенциал за работа, но на момента тече пълен морален и демографски разпад.
- Паспортната криза
цитирай
6. vasmer - proximus,
06.09.2010 20:52
Направо ще взема да ти отговоря с нов постинг по темата утре :)
цитирай
7. galindg - Я как се уреждат някои бивши министри???
08.09.2010 15:04
Вместо в затвора, 8 000 лв. заплата!!!

http://etrud.blogspot.com/2010/08/blog-post_28.html
цитирай
8. vasmer - ех, бре :)
08.09.2010 16:52
Нека ми обяснява бате Бойко и другите около него колко са преборили престъпността :) Чак не ми се коментират такива гадости!
цитирай
9. panazea - Цирка продължава ! Плащаме ние !
09.09.2010 12:11
http://reporter.blog.bg/novini/2010/09/06/ot-dnes-svetovni-televizii-zapochvat-da-reklamirat-bylgariia.601500
цитирай
10. vasmer - panazea,
10.09.2010 13:19
Чудя се какво ще ни рекламират?
Слесктото ни стопанство, което го няма или произвежда домати отгледани без почва и слънце?
Туризма ли, който напълни курортите с бетон и сложи намусени балкански мутри за обслужване?
Информационните ни технологии ли, които са приоритет на всяко правителстов от времето на динозаврите, но не се прави нищо, освен да се дават апетитини поръчки на "наши другари"?
Индустрия ли, която произвежда само суровини, защото това е най-мръсното производство, и няма никакви реални световни продукти?
Транспортната ни локация ли, като регионален търговски център с надупчените пътища и битаци с евророми (че нали сме в Европа-та и не можем да им казваме цигани)?
Списъкът може да бъде продължен ... та се чудя какво ще рекламират (лъжат)?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753795
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!