Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 13:46 - До кога ще оцелее правителството на ГЕРБ?
Автор: vasmer Категория: Политика   
Прочетен: 2328 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 19.11.2010 13:47


Отговорът е много прост - до появата на алтернатива, каквато в момента няма. Мисля че вече няма разумен човек, който да не е наясно, че това правителство не прави нищо. Няма да говорим за недоразумения като Дянков и "девойки" срещнати по пътищата, работата е ясна. Тотална липса на професионализъм. И единственото, което ги държи е липса на алтернатива. 

Не че е прецедент - и предишните не правиха много. Ако дори направим сравнение, сегашното правителство е по-добро от Тройната коалиция .... по общо впечатление :) Да, ама с общо впечатление държава не се оправя. Държава се оправя с компетентни хора. А такива в това правителство няма.

Ако вземем правителствата на Костов и на царя ще видим, че там имаше много хора, които разбираха как се прави политика, как се прави икономика, с една дума професионалисти. Е, те пък си имаха друг проблем - много крадяха. Хората напълно резонно се отвратиха и дадоха гласа си на простоватия борец срещу Лошотията - Бойко.

Само че година и нещо след гласуваното му доверие се вижда, че резултати няма. Повечето, което обещаха, не го свършиха. Но пък има много приказки и още повече обещания. И всичко това гарнирано с налагане на интереси. Сега си гласуваха и стабилен бюджет за полиция и отбрана. Няма защо да се сърдим - на него толкова му стига акъла. Има стар казармен лаф - под шапка акъл не вирее. 

Да не си помисли някой че обиждам. Нищо подобно - на мен дори ми е симпатичен другаря Борисов - един такъв простоват, човек от и за народа. Само че напоследък все повече излиза от типажа "селски човек" и се намества в "изпечен селски хитрец". За мое и на всички нас, огромно съжаление.

Нямам намерение  да пиша някакъв дълъг постинг. Просто искам да извикам в пространството:
- Къде сте свестни полици!?
- Къде сте наши бъдещи управници?
- Не искам да гледам повече мазни леви и десни мутри или просто мутри.
- Има ли интелигенция в България, която има смелост да се хване с политика?
- Обречени ли сме все да ни управляват посредствени невежи? 

www.balastra.com - онлайн отметките на български!



Гласувай:
1



1. анонимен - До кога ще оцелее правителството на ...
19.11.2010 13:51
До кога ще оцелее правителството на ГЕРБ?
до гроб.
цитирай
2. proximus - До избори. Тогава най-вероятно ще ...
23.11.2010 13:21
До избори.
Тогава най-вероятно ще са в позицията на НДСВ през 2004г. ББ ще бъде тежко обиден на българите и благодарение на егото си ще остане в опозицията. И ще абдикира, слагайки някой като Цветанов начело на ГЕРБ... който пък няма да може да се справи с мишоците си. И в крайна сметка герберите ще бъдат само бледа сянка на себе си.
И ББ ще е поредния политик, научил че неправенето на реформи, както и правенето, водят до загубени избори.
цитирай
3. vasmer - proximus,
29.11.2010 10:22
Много точно казано, с едно допълнение - до сега не си спомням някой да е почнал да прави истински реформи, за да видим какъв ще е резултата. Единствените (от моя гледна точка) бяха НДСВ, които започнаха нещичко да правят, но за съжаление, стигнаха до частта да оправят себе си. В този ред на мисли може пък ако някой започне да прави реформи да види и другата страна на медала :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753746
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!