Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 20:14 - Истанбулската Конвенция и защитниците и
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 8919 Коментари: 42 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                

 

 А който съблазни едного от тези малките, които верват в мене, за него по-добре би било да се окачеше на врата му камик воденичен, и да потънеше в дълбините на морето.

Горко на света от съблазните! защото неизбежно съблазните ще дойдат; но горко на оногоз человека, чрез когото съблазънта дохожда.

                                                                          Евангелие от Матей гл. 18, стихове 6 и 7

 

       Още докато текат обществените дебати относно вече фамозната Истанбулска Конвенция /ИК/, бързам да взема отношение, та да ми е чиста съвестта. Нали, казано е, че най-тежко страдат и ще страдат онези, които са останали неутрални във време, когато е трябвало да се направи избор, да се застане на ясно определена и твърда позиция.

В известен смисъл мога да кажа, че вече направих това, посредством няколко коментара /главно във фейсбук/ под статуси и статии на отявлени защитници на ИК като небезизвестните сътрудници на ДС и московски възпитаници Илиян Василев /агент „сашо“/ и Иво Инджев - забравих му агентурното име – които по един крайно либерален начин игнорират и трят всичко, което се различава от тяхното мнение /всъщност те мнения нямат, а просто декларират това, което им кажат, но – веднъж ченге, завинаги ченге/. Разбира се аз не страдам от тяхната цензура - все ми е едно. Но съм възмутен от абсолютно наглия, циничен и дебелоок начин, по който изопачават целия дебат и особено най-съществената му част.

По надолу вече ще обясня коя е най-съществената част от ИК, но сега ще си позволя още няколко думи, с които ще очертая идеологическия й профил, както и юридическата й състоятелност.

      Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие е подписана в Истанбул на 11 май 2011 г. и е влязла в сила, сиреч станала е действащ правен акт от международен характер, след като десет страни членки на Съвета на Европа са я подписали и ратифицирали по съответния ред предвиден в конституциите им, съгласно разпоредбата на чл. 75, параграф 2 и 3 от Конвенцията. Това вече е станало и ИК е действащ международен акт, който се съхранява при генералния секретар на Съвета на Европа и е отворен за подписване и ратифициране от неприели го до този момент страни.

          И тук е първата манипулация, да не кажа лъжа, на гореизброените другари-либерали, а и на разни техни аналози. Те казват, че: „България не е подписала Конвенцията и се нареждала по този начин до страни като Русия и Азърбайджан, и направо се отделя от Европа и се запътва към Евразия“. Това е категорично не вярно, защото България е подписала Конвенцията, но НЕ Я е ратифицирала, обнародвала и поради това не е част от вътрешния правен ред на страната ни, съответно няма правно действие на наша територия. Други страни, които са я подписали, но не са я ратифицирали са Великобритания, Ирландия, Хърватия, Гърция, Словакия, Чехия, Унгария, Украйна, Молдова... има и още, но смятам, че изброените са достатъчни за да се изясни картинката. Та, питам се, всичките тези държави към Евразия ли са се запътили или може би са попаднали под „путнска пропаганда“? Или и те са толкова манипулирани, както и ние? /това според прозренията на Илиян Василев, агент „Сашо“/. Тук възниква следващият въпрос: що за честна и открита морална позиция заемат, представяща ги уж като защитници на жени и деца, при положение, че дори първият им аргумент е фалшив, манипулативен, лъжовен?

 Какъв е обаче вторият им аргумент? – Вторият аргумент е не по-малко абсурден и фалшив, и той е, че всеки, който отхвърля конвенцията, всъщност адвокатства на насилието над жени! Нещо абсолютно невярно, предвид факта, че абсолютно никой не оспорва Конвенцията, доколкото тя се отнася до защита от насилие спрямо жени. Истинският спор и възражения са на друго място, но те – Ивоинджевците и Илиянвасилевците, упорито отказват да говорят по този аспект. Същите, отхвърлят възраженията на православната църква с доводите, че били ченгета, служители на Москва и т.н.. Аргументи сами по себе си отразяващи истинни факти, НО Конвенцията беше отхвърлена от католическата църква: епископата на католическата църква на България отхвърли Конвенцията, а това, разбира се, не може да стане без консултация и съгласие на Светия престол, сиреч Ватикана и сам Папата. Е, да запитам ченгенцата-специалисти: Ватикана и той ли е под контрола на Москва, КГБ и Путин?!

С това аргументите на защитниците на Конвенцията се изчерпват. Както се вижда няма нито един сериозен и съществен аргумент в нейна защита. Цялата вербална атака от страна на тези войнстващи крайни левичари се конфигурира в няколко алогични, но за сметка на това гръмки лозунга, разбира се и в добре усвоеното, типично ченгесарско лепене на етикети от типа на „Който е против конвенцията е женомразец, фашист, путинист, агента на Москва“. Доста жалка позиция наистина, но тя е факт и то проверим.

        Защо казах, че защитниците на ИК са крайни левичари? Сега ще обясня, а с това и ще изложа идеологическия фундамент на този акт. Поначало всичко свързано с хомосексуализма, педофилията, всевъзможни ексцентрични и ексцесивни прояви на девиантни индивиди или групи бяха, а и до ден-днешен СА, приоритет и част от идеологията на комунисти, социалисти, социал-демократи, тъй наречените леви либерали. Нека само да напомня, че другарят Ленин е първопроходец в разбиванетона всякакви забрави и превенции относно хомосексуализма, дори и в чисто нормативен смисъл. Впрочем Ленин е бил хомосексуалист. Така че тези, които заявяват продкрепа за ИК са едни най-банални розови комунистчета, досадни меншевики, дори троцкисти. От тази гледна точка, на мен ми е крайно неясно, защо разни „политолози“ /що ли за наука е това изобщо?/, „социолози“ /ами това?/ непременно наричат тези другари „традиционна десница“ или „градска десница“ или дори ... „крайно дясно“. Някой може ли да си представи Радан Кънев, който иначе не знае евреин ли е, българин ли е; християнин или юдейн, или обикновен атеист; хомосексуалист или хетеросексуален; не знае как тъй беше председател на уж „дясна“, „консервативна“ партия, пък казваше, че всъщност си е ляв и утвърждаваше убедено необходимостта от гей паради, като „десен“? В този смисъл, имаме едни мимикриращи в политическата си битност безполови активисти, които понякога минават за „десни“ само поради вербалния жаргон, но по същество са си леви – и като произход и като политическо кредо и житейски мироглед. Но да продължа...

Конвенцията по същество налага един специфичен социален инженеринг, който за разлика от класическия марксизъм не цели преаранжиране на обществото на основание „класи“, а на база малцинства /чрез продуцирането им/, като отмества фокуса на „класовата борба“ към всички сексуални и етнически малцинства, които, в случая, се явяват „прогресивни“ и са таранът, с който бива удряна цивилизацията. Тоест, това което не успяха да направят с танковете на червената армия, сега вършат с мекия терор на ЛГБТ /и не само/ кохортите. Реално погледнато, тази Конвенция няма да реши НИТО ЕДИН проблем свързан с домашно насилие, но ще атомизира допълнително обществото. Впрочем, сам посебе си, скандалът около ИК е показателен за това и е само началото.  Тази Конвенция налага регулация и то регулация там, където по принцип тя трябва да е лимитирана и много внимателна. Става дума за семейството. Това е тоталитарен подход, защото по принцип тоталитарните системи опитват да регулират всякакви обществени отношения, превръщайки ги в правоотношения и подчинявайки ги на юрисдикция, а от там и на определена санкция. Знайно е обаче, също така, че не е възможно, а и не е необходимо ИЗОБЩО да бъде правно регулирано изцяло човешкото битие, защото би противоречало на самата човешка природа; би преформатирало човешката личност в нещо, което няма да е точно човешка личност. За съжаление, трябва да кажа, че ЕС с ускорени темпове се превръща в една свръх-регулирана, централизирана и бюрократизирана система, и тази Конвенция е едно от доказателствата. Едно поредно доказателство. Ето, защо казвам, че ИК е една крачка напред на червено-розовия интернационал и техните ЛГБТ кохорти. Между другото всичко това си има име, казва се „Културен марксизъм“ и дори в интернат има пребогато съдържание от материали. Толкова за идеологическата част.

Юридическата! Тук ще бъда пределно кратък. Споделям разбирането на вече не малко колеги, че като правен акт Конвенцията е доста слаба и поставената конкретна цел „превенция от насилие срещу жени“ няма да бъде постигната, особено с мерките и средствата заложени в текстовете й. Сигурен съм, че авторите на Конвенцията са наясно с това. Достатъчен е един по-задълбочен, разумен прочит, дори и от не е юрист, за да се стигне до такова убеждение. Предполагам, че веднага би възникнал резонният въпрос, тогава защо изобщо са я създали тази Конвенция? Отговорът е прост.

Конвенцията има други цели, различни от защитата на жени от насилие. Тези цели са откриваеми лесно в текста и човек трябва да е или глупав, та да не може да ги открие и разчете правилно, или да е наистина манипулатор /като горецитираните/, та да се прави, че ги „няма“. Ще посоча само някои текстове, за да докажа моето твърдение.

Ето, първата показателна за това норма, залегнала в текста на чл. 2, параграф 2. Копирам текста така, както е на английски:

Article 2 – Scope of the Convention

2 Parties are encouraged to apply this Convention to all victims of domestic violence. Parties shall pay particular attention to women victims of gender-based violence in implementing the provisions of this Convention.

Превод: Член 2 – Обхват на Конвенцията

Параграф 2 Страните се насърчават да прилагат тази конвенция към всички жертви на домашно насилие. Страните СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ да обърнат конкретно внимание на жените – жертви на /много внимавайте/ gender-based  насилие в заложените в Конвенцията клаузи.

Така, какво е думичката gender? Признавам, че доскоро не ми беше ясна и я свързвах само и единствено с понятие от граматиката. На английски обикновено gender значи род, както казах – в граматически смисъл. Та, направих някои проучвания за да установя, какво се има  предвид, когато се използва тази иначе наистина невинна думичка.

Обърнах се към „оксфордския речник“ и там под въпросната думичка е обяснено, че: „Отнася се до мъжки или женски пол, но по-скоро и най-вече в обществен /социален/ и културен смисъл, отколкото в биологичен“. Край на цитата. Тук е нужно да допълня, че в английски език, полът, в строго биологичен смисъл, се изразява с думата “sex”. Ето защо тези две думи изразяват две различни понятия, две различни концепции за пола. Едната концепция, естествената, очертаваща биологията, използва думата “sex”, а другата, очертаващ „обществена концепция“, различна очевидно от биологичната, въпреки, че понякога може да се покрива и с биологичната е именно gender.

По-надолу, в примерите, които Речникът дава, за смисъла при употреба на думата gender е посочено следното: I"m a strong believer that gender is fluid! В превод това означава буквално „Аз вярвам твърдо, че полът е ПРОМЕНЛИВ/непостоянен/подвижен/“!!! Който не ми вярва, моля да се убеди сам https://en.oxforddictionaries.com/definition/gender.

Това обаче не ми е достатъчно и решавам да проверя информацията в поне още един източник, затова си избирам Уикипедия. Резюмето на обяснието на тази думичка там е извлечено и синтезирано от много източници, в ключително от вече циторания „Оксфордски речник“. Ето какво разяснява Уики-то за джендър-а: „The distinction between sex and gender differentiates sex (the anatomy of an individual"s reproductive system, and secondary sex characteristics) from gender, which can refer to either social roles based on the sex of the person (gender role) or personal identification of one"s own gender based on an internal awareness (gender identity).“

„Разликата между пол и джендър, разграничава пол (анатомията на индивидуална репродуктивна система, и вторични полови белези) от джендър, който може да се отнася до социална/обществена/ роля, основана или на пола на определено лице, или на личностна идентификация, според вътрешно усещане и самоопределение.“ https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_gender_distinction

В член 3, озаглавен „Дефиниции“, точка Ц е определено следното за джендър:“ 

“gender” shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men;

В превод: „ Джендър ОЗНАЧАВА социално конструирани роли, поведение, дейности и атрибути, които ОПРЕДЕЛЕНО общество смята за подходящи за мъже и жени.“

Питам, кое общество? Това на ЛГБТ, на групичката около Радан Кънев, обществото на Иво Инджев и Илиян Василев? Кое точно общество? Конвенцията мълчи по този въпрос. Как обаче съдът би тълкувал и приложил думата „общество“? Повече от ясно е, че тук не се визира някакво общо, национално или в някакъв такъв смисъл общество.

Та, да повторя отново – пол и джендър не са едно и също нещо, ако и ПОНЯКОГА да се припокриват. Казвам „понякога“, защото очевидно е, както и от дадените дефиниции и примери, че джендър обхваща понятия, които имат смисъл на „обществена роля“ и „личен избор“, на базата на лично самоусещане.

Именно в този смисъл, думата джендър, използвана в горецитирания член 2, параграф 2 от Конвенцията, разширява обсега на даваната защита, не само на жени /истински/, но и  на такива „жени“, които само играят като такива в „социална роля“. Тоест става дума за травестити. Ами сега? Как този текст ще се прилага в България и как следва да се промени законодателството? Защото, приеме ли се, ратифицира ли се Конвенцията, законодателството ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се промени.

Ами ако някой чувстващ се жена /влязъл в джендър-социална роля на жена/ се „омъжи“ в Швеция  и дойде тук с мъжа си, и поиска бракът им да бъде признат за валиден, и му се откаже това, тъй като в България хомосексуалните бракове не се признават, то няма ли тази „жена“ да се окаже подложена на дискриминация и дори насилие? Казвам направо, че точно така ще се окаже, защото чл. 3 от ИК дефинира „насилието срещу жени“, като нарушение на човешките права и означава насилие основано на джендъра /вече знаем, че джендър е свободно избираем пол.../, изразяващо се или приличащо на  физическа, сексуална, психологическа или икономическа вреда или страдание или произволна принуда и лишаване от свобода.

На базата на този текст, на това определение, всеки травестит, сключил брак в чужбина и на когото е отказано признание на брака тук, може да каже, че е дискриминиран заради неговият „пол“/джендър/свободно избираем/; че му се нарушават човешките права, че това е принуда и т.н.

Разбира се в Конвенцията не са пропуснати и децата, тяхното обучение, в което ще участват и всевъзможни НПО-та, които ще им обяснят много добре, че освен уважение към жените /което безспорно се дължи/, те могат, ако поискат да бъдат момиченца, момченца, полу-момиченца, полу-момченца /нещо като кентаври/ една трета момиченца и две трети момченца, неидентифицирани и т.н.. Не, Конвенцията не въвежда „трети пол“, наистина не въвежда. Тя просто отваря вратите за, колкото си искате полове.

За обучението на дечицата говори член 14 от Конвенцията. Там ясно се казва, че дечицата ще се обучават в НЕСТЕРРОТИПНИ джендър роли.

Article 14 – Education

1Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of learners, in formal curricula and at all levels of education.

2Parties shall take the necessary steps to promote the principles referred to in paragraph 1 in informal educational facilities, as well as in sports, cultural and leisure facilities and the media.

 Ако се чудите какво е това? – Ами точно това е – ще ги учат как момченцата да са момиченца, пък момиченцата – момченца. Тук просто на всички онези гнусни, лигави типове, които не могат „да се начудят“ какво лошо има в тая Конвенция, трябва да им се заяви, да се изиска от тях да кажат пряко, директно – ТЕ „ЗА“ ТОВА ли са или не? Дали ще бъдат щастливи да виждат внучетата си моченца облечени в розови роклички /примерно/?

Обаче, преди цитирания чл. 14, има член 12, който е озаглавен „Основни задължения“, и който в  параграф едно постановява:

„Страните се задължават да вземат необходимите мерки за въвеждане на промени в обществените и КУЛТУРНИ модели на поведение на жените и мъжете, с оглед премахването на предрасъдъци, обичаи, традиции и всякакви други практики, които се основават на идята за малоценност на жената ИЛИ НА СТЕРЕОТИПНИТЕ РОЛИ НА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ.

Chapter III – Prevention

Article 12 – General obligations

1Parties shall take the necessary measures to promote changes in the social and cultural patterns of behaviour of women and men with a view to eradicating prejudices, customs, traditions and all other practices which are based on the idea of the inferiority of women or on stereotyped roles for women and men.

Прочетохте ли добре? Според този текст АБСОЛЮТНО всичко може да бъде етикетирано като 1 стереотип и 2. Малоценност на жената. И разбира се за да се избегне всичко това, трябва цялостна културна, цивилизационна промяна. Давате ли си сметка тия какво смятат да правят? Това, освен всичко друго, отваря врата и на огромна цензура и тоталитаризъм. Да не говорим, че те и това са предвидели в Конвенцията /иначе толкова хубава и невинна, та чак да не можеш да разбереш тия десни, контра-революционни  фашаги кво не й харресват толкова!!!?/. Конвенцията предвижда възможност да се повдигат обвинения  по донос, срещу предполагаеми извършители на деяния санкционирани от Конвенцията; дори, когато самата жертва не се е оплакала от насилие; дори по преценка на някое НПО, че някой е насилник.

Какво още? НПО-тата ще се финансират, разбира се, от държавата, с вашите данъци, за да учат вашите деца, че са нещо друго, а не това, което са. С вашите пари ще се финансира ИЗТРИВАНЕТО на хилядолетната ни култура в частност и на хиялдолетната европейска цивилизация, доколкото тя е сбор от множество култури и фундаментални религиозни, философски и морални принципи. И не само това, ще си има специален Борд, в Конвенцията е обзначен като ГРЕВИО, който ще следи как се прилага Конвенцията. Разбира се за приложението й ще се създаде още администрация: разни психоложки /цели батальони могат да се окомплектуват от тях/, ЛГБТ – активисти и каквото там се сетите още, на заплата от държавния бюджет.  ГРЕВИО ще е нещо като ЛГБТ – борд за България /недай Боже/, а и всеки ратифицирал Конвенцията.

Прокарва се подлата идея, че Конвенцията може да се ратифицира с декларация, резерви и т.н.. Не! Не може. Резерви може да има по точно определени разпоредби, но те са от технически характер и не засягат по никакъв начин съществените разпоредби на Конвенцията. Поляците вече го разбраха това. Резервите им отидоха в коша за смет, където ще идат и резервите на всеки друг.

А Бойко Борисов е крайно време да прочете Конституцията и да научи, че България е Конституционна парламентарна република, която се управлява според Конституцията и законите на страната; и че Парламентът, като олицетворение и въплащение на законодателната власт и най-ясен изразител на суверенитета, ТРЯБВА да постави тази Конвенция на широко обсъждане –детайл по детайл, член по член, защото това е изричното изискване за всеки един акт, който обвързва със своята сила държавата и гражданите. Не да разпраща смс-и  и да нарежда на депутатите си /вярно, наистина пионки и кукли на конци/ как и какво да гласуват. Не да обяснява, че той, лично, бил поел ангажимент към някой си смехотворен безличен, евро-комунист . Става въпрос за България и такива туземци трябва много да си опичат акъла, защото свинщините, които вършат са търпими само до едно положение, после стават неочаквани неща!

И така, тази Конвенция е опасна, тя не защитава никакви права на жените, нито прави нещо съществено по въпроса на равенството на половете. Впрочем, в България, половете са достатъчно добре равнопоставени, дори в някои области жените са доминиращи, така че няма с какво в тази насока да се бори  Конвенцията. Но, както казах същността на Конвенцията е друга- „Борбата срещу насилие“ е една опаковка, под която се крие възможността за легализация на хомосексуални бракове, признаване  и въвеждане не на „трети пол“, а на „триста тридесет и трети пол“; промяна на цивилизационния и културния модел, посредством унищожаването им.

 Тази Конвенция, дами и господа, деевропеизира Европа и я захвърля в някакви невидяни състояние на абсолютно варварство и дивачество. Всъщност, това е целта на Маркс и на неговите модерни, актуални последователи  - „Културните марксисти“.

Мислете и имайте  отношение по въпроса. Тук нещата са крайно сериозни и няма място за дребна партизанщина и словоблудие, още повече, че за казаното, помисленото и направеното, в точно такива моменти, всеки  ще държи отчет един ден, и не тук, пред някакъв си смешен съд, а пред Онзи горе. Независимо кой вярва в Него или не вярва.

 

Линк към Конвенцията (на английски)

 https://www.coe.int/en/web/conventions/full-list/-/conventions/rms/090000168008482e




Гласувай:
26



1. born - " Pederasti, Syr ! ".
26.01.2018 20:34
" Pederasti , Syr ! ".
цитирай
2. troina - поздрав, мартин!!
26.01.2018 21:11
най-доброто, което прочетох до сега..
с респект!
/Джули
цитирай
3. nkf - " Pederasti, Syr ! ". ...
26.01.2018 21:14
born написа:
" Pederasti , Syr ! ".

Прикрити, със сигурност.
цитирай
4. nkf - най-доброто, което прочетох до ...
26.01.2018 21:15
troina написа:
най-доброто, което прочетох до сега..
с респект!
/Джули

Благодаря, надявам се да е полезно.
цитирай
5. getmans1 - Аз пък се забавлявам с цялата тази ...
26.01.2018 21:41
Аз пък се забавлявам с цялата тази истерия но ако кажа, че ми е безразличен към проблема определено ще излъжа.
nkf - понеже не ползвам английски и имам молба, моля те, кажи това от долу коректен превод ли е?

„ Член 14 — Образование
1 Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на
съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси
като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно
уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения,
насилие над жените, основано на пола, и право на лична неприкосновеност, в
официалните учебни програми и на всички образователни равнища.
2 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на посочените в параграф
1 принципи в неформалните образователни структури, както и в спортни, културни и
развлекателни структури и в медиите. “
цитирай
6. nkf - Няма истерия, има реална оценка и ...
26.01.2018 22:15
Няма истерия, има реална оценка и преценка на ситуацията, плюс въпросната Конвенция. На мен иначе не ми е забавно, но ми е гнусно. Субективният фактор е различен при всеки, явно. Така като гледам на повечето хора им е гнусно, не знам защо при теб е весело...?
По отношение на цитирания от теб текст на член 14, ето го на английски: Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of learners, in formal curricula and at all levels of education.
2Parties shall take the necessary steps to promote the principles referred to in paragraph 1 in informal educational facilities, as well as in sports, cultural and leisure facilities and the media.
Мога да кажа, че текста е коректно преведен, с една малка забележка. Там, където е преведено като: "...официалните учебни програми и на всички образователни равнища", преводът в общи линии отразява смисъла на текста на английски, но не е точен, може доста по-буквално да се преведе на български. Защото capacity of learners, означава "капацитет/способности на учащите", както виждаш това направо е изпуснато и е прескочено направо на "официални учебни програми и на всички образователни равнища".
цитирай
7. getmans1 - . . . Според мен „всички образова...
26.01.2018 23:11
... Според мен „всички образователни равнища“ съвсем коректно покрива „капацитет/способности на учащите“.
Смятам, че щом ще има обществена дискусия превода трябва да е разбираем за широката публика но и смисълът му да не може да се оспорва от „разни“ специалисти и особено от разни демагози.

Този цитат го взех от блога на kolevn38, който прегледах „по диагонал“ и при малко повече свободно време ще го прочета подробно.
Обаче, от сега си мисля, че съвсем основателно се забавлявам с тази истерия.


nkf написа:
Няма истерия, има реална оценка и преценка на ситуацията, плюс въпросната Конвенция. На мен иначе не ми е забавно, но ми е гнусно. Субективният фактор е различен при всеки, явно. Така като гледам на повечето хора им е гнусно, не знам защо при теб е весело...?
По отношение на цитирания от теб текст на член 14, ето го на английски: Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, mutual respect, non-violent conflict resolution in interpersonal relationships, gender-based violence against women and the right to personal integrity, adapted to the evolving capacity of learners, in formal curricula and at all levels of education.
2Parties shall take the necessary steps to promote the principles referred to in paragraph 1 in informal educational facilities, as well as in sports, cultural and leisure facilities and the media.
Мога да кажа, че текста е коректно преведен, с една малка забележка. Там, където е преведено като: "...официалните учебни програми и на всички образователни равнища", преводът в общи линии отразява смисъла на текста на английски, но не е точен, може доста по-буквално да се преведе на български. Защото capacity of learners, означава "капацитет/способности на учащите", както виждаш това направо е изпуснато и е прескочено направо на "официални учебни програми и на всички образователни равнища".

цитирай
8. vencivaleri1951 - Свалям ти шапка
27.01.2018 01:19
опоненте!
цитирай
9. vencivaleri1951 - и ето ти един еврейски виц с "брада"
27.01.2018 01:33
но актуален

Исак/московчанин , осемдесет годишен/ започнал да си събира куфарите-ще емигрира в Израел. Приятелят му Моше го пита от какъв зор е това решение , при това на тази възраст. Исак отговаря:
-Моше ти помниш ли педеругите как ги пращаха в лагери по Сталиново време?
-Естествено че помня-отговорил Моше
-А как ги "тупаха" в участъка при Хрушчов и Брежнев
-Разбира се че помня
-А днес да си педал е някак си престижно дори!?
-Добре де, но ти не си педераст, какво ти пука?
-Не съм наистина - казал Исак-но както е тръгнало се боя, че педерастията ще стане задължителна...
цитирай
10. cederama2 - Конвенцията е подписана и ратиф...
27.01.2018 10:14
Конвенцията е подписана и ратифицирана от 45!!! държави.
Срамно е за България, ако крясъците на дебилите ни приравнят до Путландия и Азербайджан.
Така че ще бъде ратифицирана, другари и товаришчи.
цитирай
11. nkf - getmans1, в случая преводът може и ...
27.01.2018 13:05
getmans1, в случая преводът може и така да мине, макар че, когато става дума за превод на нормативен акт, то превода трябва да е максимално точен и максимално следващ езика. Все пак не е едно и също, дали се превежда художествена литература или юридически текст.
цитирай
12. nkf - опоненте! Благодаря, включи...
27.01.2018 13:07
vencivaleri1951 написа:
опоненте!

Благодаря, включително и за вица, който наистина си е класика-чувал съм го и преди. :) Мислех, че ще си в опозиция по въпроса за изложената връзка между "лявото" и ЛГБТ-тата.
цитирай
13. nkf - Конвенцията е подписана и ратиф...
27.01.2018 13:16
cederama2 написа:
Конвенцията е подписана и ратифицирана от 45!!! държави.
Срамно е за България, ако крясъците на дебилите ни приравнят до Путландия и Азербайджан.
Така че ще бъде ратифицирана, другари и товаришчи.

Конвенцията НЕ Е ратифицирана от 45 държави, информацията ви е меко казано грешна. Конвенцията, както и в статията съм посочил, НЕ Е РАТИФИЦИРАНА от държави като: Великобритания, Ирландия, Чехия, Словакия, Унгария, Хърватия, Украйна, Гърция, Латвия, Литва и ... Има и още. Вие обаче изобщо не сте в състояние да осмислите за какво става въпрос и затова е добре да запазите определението "дебил" само за ваше лична идентификация. Първо се научете да четете, после да намирате вярна информация, да мислите и да общувате що-годе цивилизовано с хората и едва тогава имайте някакви претенции. А тавариш може да е баща ви, но не и аз. Всъщност, като съдя по цървулското ви поведение и език, нямам съмнение, че сте от именно другарско-текезесарски произход.
цитирай
14. blackpredator - и аз
27.01.2018 13:41
vencivaleri1951 написа:
Свалям ти шапка опоненте!

цитирай
15. germantiger - ...
27.01.2018 13:47
Съгласен съм с теб, аз също съм против тази конвенция в частта й или пунктовете за социалната роля на половете.

Една позната ми прати пълния текст на конвенцията, но все още не съм я чел, само я прегледах отгоре.

Няколко пункта при теб хвърлят ясна светлина върху конкретика!
цитирай
16. germantiger - +
27.01.2018 13:50
Интересно е друго покрай дебатите - лъсна това което ние си знаем:

нашите комунисти - тия които се пишат бсп както винаги съм казвал СА РУСНАЦИ, те не са социалисти или други

бсп говори и гласува както каже москва - бсп не я интересува пес или европейските социалисти и бсп би ризкувала да е аут от пес, но винаги с москва

това отново доказва, че при нашите комунисти не иде реч за идеи и идеологии, а за това, че са руснаци

ТИ И ТОВА СИ КАЗАЛ - ПОДДРЪЖНИЦИТЕ НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ В ЕВРОПА СА УЛТРА-ЛЕВИ, НО В БГ Е ОБРАТНО - бсп лявата минава на десни позиции, защото москва така казва и в този случай това е пробългарско и в полза на България - невероятно съвпадение
цитирай
17. palisandar - Подкрепям изложеното
27.01.2018 14:57
Поради точната и ясна аргументация, лишена от политически или емоционално- повърхностен привкус!

цитирай
18. vencivaleri1951 - няма как да съм опозиция
27.01.2018 17:12
nkf написа:
vencivaleri1951 написа:
опоненте!

Благодаря, включително и за вица, който наистина си е класика-чувал съм го и преди. :) Мислех, че ще си в опозиция по въпроса за изложената връзка между "лявото" и ЛГБТ-тата.


на истината. Това с джендър обучението се пробва първо в средата на 20те, началото на 30те в СССР. Пилотния проект е сред най престижните училища в големите градове. Прадядото на съпругата ми Семко Керезов е емигрант след септемврийското въстание. Учител е в Карлово и лидер на местните социалдемократи. В Киев работи в комисариата по образование. Застава твърдо против това обучение . То между впрочем се проваля с гръм и трясък-много деца получават ментални отклонения, посягат срещу себе си... Забелязва се защото пострадват и деца на родители от върхушката. Прадядото се оказва прав, но се запомня че е бил против линията на КОМИНТЕРНА. През 37 по време на чистката е разстрелян като социалдемократ-нещо което той не е криел . В с Богдан карловско има негов паметник, ако Вашата компания не го е бутнала:)))
Така, че истина е , че слободията в това отношение тръгва от ляво/ Ами триъгълника Маркс, Жени и Енгелс е класика . После и Митеран ще направи публична женска тройка... Шрьддер с н броя бракове.../ Вдясно са някак си по прибрана в това отношение. У нас Димитров за пръв път се сблъсква със закона за курварлък...
цитирай
19. germantiger - ++
27.01.2018 17:35
Забележи още нещо - няма такава кампания

ден ката ден червените в блога пишат по 20 постинга за конвенцията ежедневно

не защото са станали българи и са се загрижили за народа, не

точно защото набараха, че това е тема от която могат да спечелят и да ударят

сега им се е паднало, за джендъри ще слушаме до края на годината убеден съм

и както казах аз съм ПРОТИВ КОНВЕНЦИЯТА
цитирай
20. nkf - Съгласен съм с теб, аз също съм пр...
27.01.2018 17:56
germantiger написа:
Съгласен съм с теб, аз също съм против тази конвенция в частта й или пунктовете за социалната роля на половете.

Една позната ми прати пълния текст на конвенцията, но все още не съм я чел, само я прегледах отгоре.

Няколко пункта при теб хвърлят ясна светлина върху конкретика!

Аз използвам само английския текст на Конвенцията, защото това е езикът, на който е подписана, това е легалния текст така да се каже. Българските преводи, поне към момента не могат да бъдат кредитирани. Затова, ако я четеш, ползвай официалния текст на английски /или френски/ от сайта на Съвета на Европа. Аз съм посочил само една част от опасните текстове, но има и други. Обаче, ако се бях захванал с критика на акта текст по текст, то би излязло цяла една дисертация и просто по обем щеше да е доста. Щеше да е негодно за статия в блог.бг.
цитирай
21. nkf - Интересно е друго покрай дебатите - ...
27.01.2018 18:06
germantiger написа:
Интересно е друго покрай дебатите - лъсна това което ние си знаем:

нашите комунисти - тия които се пишат бсп както винаги съм казвал СА РУСНАЦИ, те не са социалисти или други

бсп говори и гласува както каже москва - бсп не я интересува пес или европейските социалисти и бсп би ризкувала да е аут от пес, но винаги с москва

това отново доказва, че при нашите комунисти не иде реч за идеи и идеологии, а за това, че са руснаци

ТИ И ТОВА СИ КАЗАЛ - ПОДДРЪЖНИЦИТЕ НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ В ЕВРОПА СА УЛТРА-ЛЕВИ, НО В БГ Е ОБРАТНО - бсп лявата минава на десни позиции, защото москва така казва и в този случай това е пробългарско и в полза на България - невероятно съвпадение

Да, така е. Повече от ясно е, че тукашните комунисти по принцип нямат конкретна идеология извън следването на руския интерес и политика. Ако утре в кремъл станат мюсюлмани, тукашните веднага ще се обрежат. Пък и какви социалисти могат да бъдат "Б"СП-арите, при положение, че в тая партия е пълно с милионери и милиардери / не говоря само за върхушката/? Но аз този проблем не го разглеждам през партийна или идеологическа призма, защото въпросът е отвъд това. Аз чета тази конвенция и кожата ми настръхва, и място не мога да си намеря, и акълът ми не може, пъ и не иска, да побере идеята какво би станало тук, ако тези "чудеса" бъдат узаконени. Точно в това отношение аз НЕ ИСКАМ България да има нещо общо със Западна Европа. Това е болест. Това е много страшна поквара. И всякакви аргументи основани на дилемата "ЕС-Русия са напълно невалидни.
цитирай
22. nkf - 44 държави са я подписали. 28 са я ...
27.01.2018 18:07
анонимен написа:
44 държави са я подписали.
28 са я ратифицирали.
Значи не е нищо ужасно.

Това не е вярно просто!
цитирай
23. nkf - Поради точната и ясна аргумента...
27.01.2018 18:08
palisandar написа:
Поради точната и ясна аргументация, лишена от политически или емоционално- повърхностен привкус!


Благодаря, Мадам.
цитирай
24. nkf - Венци, ще е добре, ако изложиш по...
27.01.2018 18:15
Венци, ще е добре, ако изложиш по-големи подробности, относно въвеждането на тъй нареченото джендър-обучение в русия по времето на ленин. Аз, зная някои отделни подрибности, както и че, някъде в началото на 30-те, когато вече сталин е се е окопал здраво на власт въпросът за джендърството, хомосексуализма и т.н. отива в коша. Сега, аз не знам, защо сталине постъпил така и е сменил курса, изваждайки този специфичен сексуален аспект от идеологията, така да кажа. Разбира се, мога да разсъждавам над хипотези, но доколко биха били правдоподобни, не зная. Ти споделяш интересни данни, още повече идещи от семейната ти история. Обаче в какво точно се е състояло тъй нареченото "джендърско образование" през 20-те и 30-те години на 20-ти век в ссср? Дали е нещо аналогично или направо идентично с това, което сега се подготвя? Пак ли са учили, че човек може да си сменя пола и че полът е социален конструкт?
цитирай
25. nkf - Забележи още нещо - няма такава к...
27.01.2018 18:27
germantiger написа:
Забележи още нещо - няма такава кампания

ден ката ден червените в блога пишат по 20 постинга за конвенцията ежедневно

не защото са станали българи и са се загрижили за народа, не

точно защото набараха, че това е тема от която могат да спечелят и да ударят

сега им се е паднало, за джендъри ще слушаме до края на годината убеден съм

и както казах аз съм ПРОТИВ КОНВЕНЦИЯТА

Ще поставя нещата по един по-различен начин: Да, знаем, че червените по начало не ги е изобщо грижа за България и в някакъв смисъл те дори не са българи. Обаче, кажи, не тече ли свирепа кампания ЗА Конвенцията и от другата страна? Ние, и като хора, и като държави сме притиснати от две страни - от едната е левият интернационал, окопал се в европа /Брюксел, берлин, Париж, Рим, Канада, а доскоро и в САЩ, а от друга е левия-кгб-олигархат. Това са две пипала на едно и също мекотело, което просто унищожава Европа. Унищожава я духовно, цивилизационно, културно, демографски, икономически. Още по-лошото е, че ни една европейска държава не може да се измъкне от това нещо, та да има шанс за обръщане на тенденцията. Единственият шанс е двата звяра - от дясно и ляво на Европа, да се избият. Силно се надявам уродът русия да бъде скършен, та да поемем /не само ние българите/ глътка въздух.
цитирай
26. debeloto - много добре и ясно написано, и ар...
27.01.2018 19:55
много добре и ясно написано, и аргументирано!!!
цитирай
27. sestra - Не е за вас тази конвенция,
27.01.2018 20:13
а за всеки "едного от тези малките" дето има в дома си по минимум един боклук, който му/и говори, че е баща/мъж/майка дори, а не е точно това в определени моменти или през цялото време и че да позволи да бъде докосвано е негово лично право от най-ранна възраст. Домашното насилие и педофилията са бич, който Европейските страни заедно можем да отграничим, а наказването му е въпрос на правосъдна система. Всяко поколение и винаги е имало обратни и те в момента са без вина виновни. Ако някой смята, че може да ги промени заради свои опасения, няма как да стане. Просто ги гоните от страната.
цитирай
28. nkf - много добре и ясно написано, и ар...
27.01.2018 21:08
debeloto написа:
много добре и ясно написано, и аргументирано!!!

Благодаря.
цитирай
29. nkf - а за всеки "едного от тези м...
27.01.2018 21:12
sestra написа:
а за всеки "едного от тези малките" дето има в дома си по минимум един боклук, който му/и говори, че е баща/мъж/майка дори, а не е точно това в определени моменти или през цялото време и че да позволи да бъде докосвано е негово лично право от най-ранна възраст. Домашното насилие и педофилията са бич, който Европейските страни заедно можем да отграничим, а наказването му е въпрос на правосъдна система. Всяко поколение и винаги е имало обратни и те в момента са без вина виновни. Ако някой смята, че може да ги промени заради свои опасения, няма как да стане. Просто ги гоните от страната.

Не съм сигурен, че въобще разбирам смисъла на казаното от вас, затова бих ви отговорил така: вие въобще чели ли сте Конвенцията и знаете ли за какво въобще става дума? Хайде, няма какво да си губим времето, ако ще трябва да коментираме абстрактно-сълзливите емоции на отделни личности. Има го правният акт, четете, мислете, и тогава коментирайте. Докато не направите това, моля въздържайте се от словоизлияния.
цитирай
30. sestra - Като четете между редовете, прочетете между тях и това, за което писах
27.01.2018 22:55
в конвенцията. Ако не, изтрийте коментарите ми, неуместни са при липса на човешка емпатия. Бях забравила отблъскващите Ви маниери. Извинете ме :)
цитирай
31. vencivaleri1951 - Ами не знам и аз кой знае колко
28.01.2018 04:56
[quote=nkf]
за това обучение. Не го знам от времето когато съм бил студент в СССР. Когато се ожених, на командир на баща ми / и негов приятел/-генерал Иван Захариев /командващ някога ВВС/ му прави впечатление моминската фамилия на жена ми- Керезова. Пита дали е съвпадение и след което разказва на нашите за прадядо и. Захариев е емигрант в СССР, съподвижник на Димитров, интербригадист и Герой на СССР от войната. Той е един от малкото българи които не попадат под някакви репресии .
Ами обучението според думите му е било горе долу такова каквото се опитват либералите да въведат и днес. От съвсем крехка възраст започва сексуално "възпитание" на децата, говори се открито за интимни моменти, като различните предпочитания са норма, учели са ги как правилно да се самозадоволяват. Събличали са ги в час да разглеждат различията си. В по горните класове се е говорело за отживяване на семейството, за свободната любов между хората. Тук не толкова Ленин има пръст колкото Крупская/тя е Нарком по образованието/, а и Троцки. Това свободомислие е привнесено в Русия по линията на Коминтерна . И то главно от анархокомунистите. Известна е и е налична е тяхната теза за семейството. Те в ЦК внасят проект за отпадането на брака като институция, за това да отпадне жената като частна собственост-тоест да не бъде само за съпруга си, макар , че на последният се оставят някакви бонуси-може да се врежда при нея без да чака на опашка!? Може да ти изглежда налудничаво/и то е/ но ЦК се е занимавало с този законопроект и не малко делегати го подкрепят. Точно този законопроект буни руското село /жените общи-църквата се лови за това/ и за малко не проваля преврата. Истина е , че Сталин е силно против тези идеи/а няма и как да е другояче, той е грузин, при това семинарист е бил/ и взимайки властта дори минава в другата крайност. За свободомислие изселва жената на Калинин въпреки че онзи е на теория Д Глава. Известна е и тезата на Маркс за брака-като минела тръпката ставал законна проституция
цитирай
32. nkf - в конвенцията. Ако не, изтрийте ...
28.01.2018 13:21
sestra написа:
в конвенцията. Ако не, изтрийте коментарите ми, неуместни са при липса на човешка емпатия. Бях забравила отблъскващите Ви маниери. Извинете ме :)

Моите отблъскващи маниери!!! Преди вас се изказаха още двама души в подкрепа на Конвенцията, но доводите им бяха не просто абсурдни, но направо лъжливи. Вашите доводи са на човек, който не е запознат с конвенцията и очевидно не може да я осмисли. Това - на свой ред да попитам - що за маниери са? Липса на елементарно възпитание е, когато някой си позволява да участва с неадекватни разсъждения в конкретен и прецизиран разговор. Дори в класическата литература има доволно количество примери, които показват вербалната неадекватност като оскърбление. Колкото до мен - то аз знам как да чета правни текстове, на мен това ми е работата.
цитирай
33. nkf - Венци, това наистина е доста инт...
28.01.2018 13:32
Венци, това наистина е доста интересно. Аз мога от твоя разказ да изведа едно заключение по отношение разликата сталинизъм-троцкизъм. Значи, освен останалите разлики, то там присъства и разлом по линия на ЛГБТ и в тоя смисъл троцкистите остават праволинейни марксисти и ленинци, докато сталинистите са някакви бонапартисти, както определя сталин кръстьо раковски. Всъщност той го определя като антикомунист. И ако приемем, че след разправата с "лениновата гвардия" в русия на ЛГБТ политиката е сложена точка, то съвсем ясно се потвърждава обаче, че троцкизмът с всичките му идеологически дадености, оцелява на запад. Така мисля, че стигаме до "франкфуртската школа" и антонио грамши.. Съвсем наскоро попаднах на информация, че жан-клод юнкер е бил троцкист като млад. Не зная дали е вярно -това е наистина ново инфо за мен, но се твърди, че е бил близък до "Юманите".
цитирай
34. nacionallist - Жените имат права наравно с мъжете, ...
05.02.2018 07:05
Жените имат права наравно с мъжете, а тази конвенция е просто хвърляне на прах в очите на хората. Европа за съжаление отдавна е минала на страната на неолиберализма и социализма. Необходими са строги мерки за връщането на патриархалните ценности в училищата и по - задълбочено изучаване на християнската вяра. Недопустимо е да се приемат орди от ислямски талибани, които пет пари не дават за някакви си права на жени и деца, в исляма жената е просто един предмет и нищо повече. Чудя се дали и за бесните ислямисти нахлуващи в Европа като "бежанци" тази конвенция ще важи или тя е само за европейците?! :)
цитирай
35. nkf - Ти, Георги, явно не си схванал за ...
05.02.2018 13:42
Ти, Георги, явно не си схванал за какво изобщо иде реч в тая конвенция. Какви по-строги мерки и какво "по-задълбочено изучаване...", при положение, че то изобщо няма никакво вероучение, а вярата Християнска буквално се преследва. Какви патриархални ценности, като тези бесове вече посягат върху човека като биологична даденост? Европа /пък и не само/ от много отдавна си е социалистическа - още времето на парижката комуна и по-късно, на Бисмарковия пруски социализъм. Не че метастазите на левичарството и протокомунизма не могат да се проследят и до реформацията, та чак до катари и богомили, но това е друга тема. А тези, дето ти наричаш /не знам по какъв критерий/ "ислямски талибани", имат толкова общо с исляма, колкото и путин с християнството. Това са едни пролетарии, които са вкарани в Европа да играят ролята на "таран", на бъдещи санкюлоти и революционери. Това е ударния отряд на левицата. Това са декласираните - без родина, вяра и т.н.
цитирай
36. mihala - Поздрав
10.02.2018 17:30
" Впрочем, сам по себеси, скандалът около ИК е показателен за това и е само началото"
Не приемам,че е началото защото основите отдавна са поставени и се развиват и разпостраняват. Приемат текста от Библията за свободния избор и искат да покажат,какъв ще е резултата от този свободен избор. Това е явно доказателство за
изследване на човешката същност и нейното самоопределение- колко 6-ци ще си извоюва и кого ще нарече Бог.Така че изучаването на Християнската вяра не е самоцел, а житейска необходимост. Как ли ще самоопределят гумените кукли и роботите???
цитирай
37. nkf - mihala, извели сте думите ми от к...
11.02.2018 15:37
mihala, извели сте думите ми от контекста и сте им придали друг смисъл. Зная, че опитът да се преформатира човекът, да се обезчовечи и унищожи не започват с ИК (тя е само една от многото ИМ стъпки).
цитирай
38. mihala - Да,така е
11.02.2018 19:36
и затова са сложени в кавички.Ако този факт ,сам по себеси, не е показателен,че ИК поставя началото,което сте посочили, ще допълня,че ИК оформя неразумните дела на върхушката и обслужващите ги. Ако цитирането не ви допада, моля изтрийте го. Или грешно съм разбрала?
цитирай
39. nkf - Ами, изглежда грешно сте разбрали. ...
11.02.2018 21:19
Ами, изглежда грешно сте разбрали. Аз имах предвид - а и в текста горе съм го указал, но може би не така ясно - че ИК неизбежно не само ще възбуди дебати, но и ще раздели хората.
цитирай
40. krumbelosvet - Аман от пристрастия.
12.02.2018 09:01
Значи, не само известният мислител Слабаков вижда левите като любещи дженджърството. Ама това, че най-голямата лява партия е против, не е важно. Не е важно и това, че и в 2011г., както и сега, Европа се управлява от "Европейската" "Народна" Партия, която не е нито евро- нито народна, но е не просто ДЯСНА, а е НАПЪЛНО ПРЕВЗЕТА от гпобал-либерастите, както всички ръководни постове в Европа, с наш Станишко барабар.
цитирай
41. nkf - Конвенцията е проект и приоритет на ...
13.02.2018 12:21
Конвенцията е проект и приоритет на европейските социалисти; конвенцията се поддържа от ПЕС /тоест всички леви, зелени и др. партии в Европа/; политиките свързани с ЛГБТ в световен мащаб са приоритет на левите партии; ЛГБТ е водещ елемент от идеологията на неомраксизма /наричан и културен марксизъм/... Не зная дали Слабаков е мислите, но ти със сигурност не си. ЕНП е толкова "дясна", че я оглавява един троцкист. Да - за Юнкер иде реч. Да не говорим, че ХДС се оглавява от комунистка, каквато е Меркел. След втората световна в Европа "дясно" Н-Я-М-А!. Апропо, либерализмът е дядото на твоя комунизъм, защо плюеш по идеологическите си предци? "Б"СП първоначално е била "ЗА" конвенцията, но сега е против, и не защото е "социалистическа, лява" партия. Крайно време е тукашните "леви" да спрете да се правите на ощипани моми и да решите - или сте идеологически последователни и приемате педали, джендъри, педофили, лезбийки, феминистки и т.н. за ваши - каквито са, или спирате да се наричате леви и социалисти.
цитирай
42. batogo - !!!:))) Поздравления, Мартине! Левите винаги са били и си остават непоправимо извратени
27.04.2018 11:15
Според мен е много нагло извратените да имат претенции за каквото и да е, а те с цялото си извратено дебелоочие искат дори повече права от останалите, следващи естествените природни принципи човеци.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2522655
Постинги: 393
Коментари: 3802
Гласове: 20176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031