Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2011 11:35 - Обръща ли се земното магнитно поле?
Автор: vasmer Категория: Технологии   
Прочетен: 6302 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 09.06.2011 14:03


"Стотици хиляди мъртви риби заляха бреговете на река Арканзас и Чесапийк бей в Мериленд, писа в. "Дейли мейл". Проби за анализ вeче са изпратени в местни лаборатории, а според учените причината за смъртта им не е замърсяване, а болест. Само преди броени дни над щата Арканзас заваля дъжд от мъртви птици. Все още не се знае причината за смъртта им, а теориите на учените варират от страх на животните от фойерверките през гръмотевици до нападение на паразити или отравяне. Още по-страшно е, че вчера 450 пернати паднаха и в друг щат - Луизиана. А най-неочаквано в Швеция бяха открити безжизнени между 50 и 100 чавки. Мистерията става все по-пълна." (в-к Стандарт)

А може би обяснението е друго: земното магнитно поле вече се обръща с доста по-висока скорост. Не случайно тези явления са наблюдавани в северните части на света. Общоизвестен е факта, че земното магнитно поле се обръща периодично. Последните наблюдения показват, че в определени части около екватора вече не можеш да се ориентираш с компас. Знае се че магнитния полюс вече е в Северна Канада като бавно се придвижва в посока Сибир през Северна Европа.

До сега се очакваше, че този процес ще продължи хиляди години, но кой знае, може маите да знаят по-добре от нас :) Както и да е, това е само хипотеза, но птиците и рибите са единствените същества, които съзнателно ползват магнитните линии на Земята за ориентир. Ако северният магнитен полюс е взел да скача (както се случва на Екватора), нормално е птиците и рибите да са се побъркали. 

А може би просто някой си пробва новото оръжие!


Източник: www.balastra.com

Публичен профил на vasmer, категория Личен блог

Ако желаете да създадете уникално местенце за събиране и споделяне на знание, регистриайте се тук! Стига вече социални мрежи! баластра-та е за лични неща!







Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - :)
06.01.2011 12:46
Няма такова нещо. Действително, магнитните полюси мигрират, но полярността не се е променяла никога в историята на Земята. Палеомагматизмът е диагностичен метод в геологията. При застиването и изкристализирането на изотропни минерали, първичната магнитна ориентация е пряк, или косвен белег било за първична възразст на скалите, било за вторична седиментация и т.н.
Това си е цяла наука, нямаща нищо общо с журналистическите глупости и наивни тълкувания на лаици
цитирай
2. vasmer - ми може и да си прав :)
06.01.2011 14:52
Сигурно тогава и филмите които ги дават по Дискавъри с картите на земното магнитно поле не са верни. Както и изследванията базирани именно на кристализацията, които показват че преди 700 000 години магнитното поле е било обърнато - предполагам че не са верни :)
Но ти си специалиста, ти ги знаеш по-добре нещата :)
цитирай
3. penchoan - Първите признаци на промяната
01.02.2011 00:10
Полярността на магнитното поле не се е променяла за продължително време, но Земята циклично се превърта на 45 градуса. Промяна на магнитното поле е ставала за относително кратко време. Изчезване и обръщане на полюсите става за часове. Първо магнитното поле изчезва напълно за 1-2 дни, после се обръща обратно. Това продължава около една година и след това се възстановява началното положение. Дължи се на преминаване на гиганта Нибиру. Скоро, до 1-2 години отново ще се наблюдава такава промяна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 753781
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!