Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2011 13:17 - Хляб и зрелища
Автор: vasmer Категория: Забавление   
Прочетен: 2615 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2011 14:02


Чудя се, до колко е валидна тази поговорка, стара поне 2000 години. Дали в крайна сметка управлението на обществото не се свежда до същите принципи, независимо от технологичните ни патерици. Повод за подобни съмнения колкото искаш - скандали с хляба, скандали с подслушване, независими експертизи, черна хроника от телевизията. Конкретния повод, за това да си излея душата, стана получения от мен стих народно творчество за Бойко и скандалите. И някак неусетно се върнах години назад с политическите вицове за бай Тошо. 

Дали сега е по-различно? Пак си имаме пръв държавен и партиен ръководител. Пак ни убеждават, че всичко е наред и "доброто" правителство се бори срещу всичко "лошо" преди него (преди беше "загниващия капитализъм" и "прогнилия империализъм"). А народът пак съчинява весели стихчета. Няма да критикувам. Поне не сега. Просто се замислих за все по-разширяващата се пропаст между нас, обикновените хора, и приказките на нашите управляващи. И за така наречените "независими" медии, които бълват постоянно зависими и провокативни новини.

Лично мое мнение е, че голяма част от критиките, които се разнасяха от ухо на ухо по времето на социализма, бяха чиста диверсия от страна на "прогнилия капитализъм". Такова беше времето - облъчваха ни със Свободна Европа, а пък ние им крадяхме технологиите image Дали сега не е същото? Така или иначе предизборната война започна - може това да е някакво нейно проявление. Не че не е заслужено, но това е една друга тема.

Факт е, обаче, че и това правителство, като предишните преди него, с много малко изключения, не правят нищо или почти нищо за подпомагане на инициативността на хората. И тъй като се опитвам да бъда максимално позитивен, ще го кажа така:

Нека не изглежда, че когато има проблем,

image

се явява той

image

и решава всички проблеми.

Източник: www.balastra.com

Публичен профил на vasmer, категория Личен блог

Ако желаете да създадете уникално местенце за събиране и споделяне на знание, регистриайте се тук! Стига вече социални мрежи! баластра-та е за лични неща!








Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vasmer
Категория: Бизнес
Прочетен: 756168
Постинги: 112
Коментари: 1439
Гласове: 1971
Спечели и ти от своя блог!